Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 16:27 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Retratats

Les xarxes socials ara per ara són les formes més ràpides de donar les notícies per compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre altres coses, afegir gent com a amics i enviar-los missatges.

Un amic de Facebook va posar a la xarxa, el dia 6 d’aquest mes de febrer, un retrat de la manifestació i acompanyament de molts ciutadans i polítics, sembla que 40.000, a Mas, Ortega i Rigau als jutjats a declarar. Com a peu de foto, amb les lletres soltes i grosses es podia llegir ‘Democràcia’, afegint a la part superior de la imatge una gran pancarta on deia ‘On ets Colau?’. A més a més amb un comentari que deia: «L’alcaldessa de Barcelona desapareguda el dia que es defensa la democràcia. Si la veieu, si us plau, porteu-la al passeig Lluís Companys».

No fa pas gaire, el dia 27 de gener, d’arreu de Catalunya van concentrar-se a Barcelona, al passeig de Maria Cristina, 500 tractors reclamant una vida digna per a la pagesia. Aquell dia només els va rebre, donar suport i escoltar en les seves reivindicacions l’alcaldessa Ada Colau. No seria just si no anomenés la presència de polítics coneguts d’altres formacions com en Lluís Rabell i en Joan Coscubiela.

De polítics desapareguts, no vaig poder llegir-ne cap nom en cap pancarta, encara que n’hi va haver molts: Puigdemont, Carme Forcadell, Junqueras, Mas, Romeva, Rufian, Marta Rovira, Tardà, Albiol, Rivera, Iceta, etcètera, etcètera, d’aquests i d’altres més, en una sola pancarta no hi haurien cabut. Aquella participació igualitària de molts membres de la comunitat per un interès col·lectiu no es va fer democràticament? De Riudoms, que molt abans de ser riu de festes i vila florida, havia estat la flor del camp, a la manifestació pagesa de Barcelona hi van fer acte de presència un total de 10 persones, de polítics governants ni un de sol. En l’acompanyament fins al jutjat del dia 6, presencialment i democràticament: el batlle actual, Josep M. Cruset; el batlle anterior, Josep M. Vallés, dos regidors, un exregidor i sis simpatitzants, total onze persones dibuixades en una estampa a la xarxa social, a més d’altres que segurament no es van voler immortalitzar.

Aquests són els esdeveniments polítics que anirem veient i vivint ara per ara, només serà qüestió d’actuar amb bon criteri i no quedar retratats. O que no ens retratin.

Salvador Mestre Domingo

(Riudoms)

Comentarios
Multimedia Diari