Vila-seca toca el cel amb la música

Vila-seca ha demostrat un interès públic per la música des de fa molts anys

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana Vila-seca fa olor a notes musicals i cants de cignes amb la setzena edició de la Fira de la Música al Carrer (FiM), que enguany s’ha concentrat en dos dies durant el matí, la tarda i la nit.

Es tracta d’un dels esdeveniments culturals destacats de les nostres comarques amb 52 concerts gratuïts de bandes emergents de tots els estils musicals (pop, rock, folk, country, rumba, jazz, reggae o música clàssica) en cinc escenaris repartits pel municipi: la plaça de Voltes (Time out), el carrer Sant Antoni (Tac 12), al Parc de la Formiga, al Portal de Sant Antoni i la plaça de l’Església (L’Oficina). Han actuat Pepet i Marieta, Gemma Humet, Fito Luri o B sus, entre molts altres. Un festival que per primer cop ha fet una aposta ferma pels grups locals i del territori, gràcies a un acord entre l’Associació de Músics de Vila-seca (AMV) i la direcció artística de la FiM, l’empresa Crearum Produccions Creatives. Una altra novetat d’aquesta nova edició ha estat la programació de tot un seguit de concerts de durada molt breu que serveixen per donar a conèixer una dotzena de joves formacions de tot el país al públic professional en un escenari exclusiu situat a L’Oficina.

Vila-seca és un municipi que ha demostrat un interès públic per la música des de fa molts anys, ja que compta amb un conservatori de música que, amb professors destacats com el pianista Cecilio Tieles s’ha convertit en una de les institucions més avançades pedagògicament a Catalunya i de les que més alumnes aporta al Grau Superior. Amb aquest planter de músics, amb un bon auditori i amb una bona programació musical estable, no és estrany que el FIM converteixi Vila-seca en la capital cultural del Camp de Tarragona i del país durant aquest cap de setmana.

Un esdeveniment cultural que és un aparador de propostes i grups emergents procedents de tot l’àmbit dels Països Catalans que té com a objectiu presentar-les al públic i als programadors professionals. Moltes d’aquestes formacions, com ja ha succeït en el passat, poden arribar a fer-se famoses en els propers anys. Amb un pressupost ajustat, com a mags que fan que tot sigui possible, des de molts mesos abans, tècnics de cultura, professionals, programadors i artistes interactuen i treballen sense descans perquè tot surti bé i el públic gaudeixi de la música.

I així és. Còmplices dels músics, persones de totes les edats amb sensibilitat i amor a l’art ballen la vida i es deixen emportar, amb el programa i el mòbil a la mà d’aquí cap a allà, per la màgia de la música sota el cel de Vila-seca, amb el sol, la lluna i les estrelles.

Comentarios
Multimedia Diari