Èxit a les festes majors dels Pallaresos

Creiem poc ètic resumir la festa en una imatge que malauradament es veu cada dia arreu i no representa el que hem viscut

10 agosto 2018 15:26 | Actualizado a 10 agosto 2018 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les festes majors de Sant Salvador han finalitzat. Han estat uns dies intensos, on hem viscut una gran participació i èxit en tots els actes organitzats. Ja durant el cap de setmana previ, amb un munt d’activitats esportives programades, vam tenir indicis per ser optimistes. I les expectatives es van anar complint. En total hem programat més de 60 actes per a tots els públics com la despertada del Patró, el cinema a la fresca, la baixada de carretòmines, la gimcana, festes d’escuma, tobogan gegant, la xaranga Tocabemolls, la batukada Tympanum, la proclamació del pubillatge, el pregó amb mossèn Joan Miquel Bravo, el Festapa amb el DJ Samuel EME... i totes amb un èxit rotund gràcies a la participació de les entitats i veïns.

Musicalment ens vam retrobar amb l’orquestra Maravella, un referent de temps passats al poble. Vam gaudir dels Hey Pachucos i Swing Latino, la Loca FM pels més joves o les havaneres de la Neus Mar. Buhos i Itaca Band, dos grups referents del país, van posar el colofó l’últim dia a una pista plena de gom a gom.
 

També va omplir el Quim Masferrer, amb més de 1.500 persones. La gent del poble va riure i reviure històries i records. Quin gran artista el Quim!

Les entitats sempre han participat activament a les festes. El Ball de Diables, en el seu cinquè aniversari, va fer un correfoc per recordar i va presentar la seva colla petita. L’Afer de la Dóna, La Colla Gegantera... totes les entitats són responsables de l’èxit. Destaco tot això perquè, des de l’Ajuntament dels Pallaresos, ens sentim molt orgullosos de la resposta dels veïns al gran esforç realitzat perquè, malgrat les dimensions del nostre poble, gaudíssim d’unes festes de primer nivell. Malauradament, les nostres festes s’han vist enfosquides per les queixes d’alguns veïns propers a la zona dels actes centrals i la fotografia de dos joves estirats a la vorera de matinada. 

En primer lloc, lamentem aquests fets, però el que ens sembla més greu és que algú prioritzés fer la fotografia a preocupar-se per l’estat dels joves per tal de poder criticar l’acció de l’Ajuntament. Durant els darrers mesos hem realitzat vàries reunions amb els veïns amb l’objectiu de reduir al mínim les eventuals molèsties. Hem avançat l’horari de les revetlles per finalitzar-les abans, hem disminuït el nombre de discos mòbils, hem regulat l’horari de les atraccions de la fira, hem tancat alguns carrers al trànsit rodat, hem augmentat la vigilància privada i reforçat els torns dels vigilants municipals per tenir més presència nocturna... 

Hem destinat molts esforços i hores de treball a programar les festes. És per això que des de la Regidoria de Festes lamentem profundament i considerem poc ètic resumir els deu dies de festa major en una imatge que malauradament es veu cada dia arreu del país però que no representa en absolut l’essència de les festes que hem viscut als Pallaresos. 

* Maite Llonch és Regidora de Sanitat, Festes i Atenció ciutadana de Pallaresos

Comentarios
Multimedia Diari