Sis empreses de l’AEQT, guardonades pels Premis de Seguretat de Feique

Les químiques premiades són Carburos Metálicos, Clariant, Dow Chemical, Ercros, Repsol Química i Messer Ibérica de Gases

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge dels premiats en els Premis de Seguretat Feique 2018. FOTO: AEQT

Imatge dels premiats en els Premis de Seguretat Feique 2018. FOTO: AEQT

Un total de sis empreses pertanyents a l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) figuren en la llista de guardonades en la setena edició dels Premis de Seguretat Feique 2018, que van ser lliurats dimarts, 28 de maig. Les químiques de l'AEQT premiades són Carburos Metálicos, Clariant, Dow Chemical, Ercros, Repsol Química i Messer Ibérica de Gases.

En concret, les empreses amb presència al territori tarragoní que han estat reconegudes en el Premi Seguretat Feique 2018, categoria que reconeix companyies o centres de producció de la indústria química de més de 50 treballadors propis que durant l'any han obtingut un Índex de Freqüència General 'zero' és a dir, no s'han registrat accidents amb baixa i sense baixa, han estat: Carburos Metálicos, Dow Chemical, Ercros, Repsol Química i Messer Ibérica de Gases.

En l’apartat Premi Especial Seguretat Feique 2018, a aquelles companyies de la indústria química de més de 300 treballadors propis que durant l'any han obtingut un Índex de Freqüència 'zero', és a dir, no s'han registrat accidents amb baixa, les empreses guardonades han estat: Clariant i Dow Chemical.

En el Premi Seguretat Plus Feique 2018, atorgat a aquells centres de producció de la indústria química de més de 300 treballadors propis que durant l'any han obtingut un Índex de Freqüència 'zero', és a dir, no s'han registrat accidents amb baixa, Repsol Química ha estat l’empresa amb presència tarragonina guardonada.

La cerimònia de lliurament dels Premis de Seguretat Feique 2018 va tenir lloc a Madrid, on la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (Feique) ha reconegut, per setè any consecutiu, els resultats obtinguts per les empreses del sector pel que fa a sinistralitat laboral durant l'any passat. L'encarregat de lliurar els guardons va ser Javier Pinilla, director de l'Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST), junt amb el director general de Feique, Juan Antonio Labat.

Un dels sectors més segurs

Per la seva banda, Carmelo Urieta, president de la Comissió de Seguretat de Feique, va presentar durant l'acte l'Informe de Sinistralitat Laboral del Sector Químic 2018, en el qual es recull la classificació dels accidents amb baixa laboral que van tenir lloc el passat any a les empreses, així com els índexs estadístics de les companyies associades a Feique en l'àmbit de la Seguretat i la Salut laboral. Les dades recollides en l'informe demostren que la indústria química, i particularment les empreses que formen part de Feique, són notablement més segures que altres sectors productius.

Comparant les dades del sector químic amb la resta d'activitats econòmiques, segons l'Observatori Estatal de Condicions de Treball (INSST), el 2018 l'índex d'incidència d'accidents del sector químic, que representa el nombre d'accidents ocorreguts per cada mil persones exposades, va ser en 2018 gairebé vuit vegades menor al registrat pel conjunt de la Indústria i, fins i tot, tres vegades inferior a l'experimentat pel sector Serveis, el que suposa que en les empreses de Feique ocorre un accident per cada 230.000 hores treballades.

Així, l'Informe reflecteix els altíssims nivells de seguretat amb què operen les empreses del sector afiliades a Feique que, majoritàriament, apliquen el programa internacional Responsible Care per a la millora contínua de la Seguretat, la protecció del medi ambient i la Responsabilitat Social Empresarial.

Amb les dades de l'informe, les empreses poden elaborar els seus plans de prevenció d'accidents, tenint en compte els factors que poden determinar un potencial incident i implantar millores per als diferents llocs de treball, demostrant el compromís ferm de les empreses de la Indústria Química amb la prevenció de riscos laborals. L'objectiu de les empreses és aconseguir la quota de "accidents zero", àrea prioritària de la seva política empresarial, que fa del químic un dels sectors més segurs d'Espanya, segons xifres oficials.

Temas

Comentarios

Lea También