Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

15 tones de roba usada a Riudoms per una finalitat social i ambiental

La ONG Humana aprofita la roba per a programes de cooperació socials i mediambientals a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un dels cinc contenidors de roba que estan repartits per carrers i places de Riudoms.

Un dels cinc contenidors de roba que estan repartits per carrers i places de Riudoms.

La Fundació Humana, organització fundada el 1987 per promoure la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil, va recuperar 15.419 kg de tèxtil usat a Riudoms al 2017.

Les donacions de l’any passat representen un augment de l’1% respecte l’any anterior (2016), en el qual es van recollir una xifra molt similar, concretament 15.267 kg. El municipi recull uns 2.500 kg més des que fa 2 anys va augmentar els nombre contenidors, passant de 3 a 5 unitats.

La roba usada que recull Humana va destinada a programes de cooperació socials i mediambientals a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper.

A Riudoms, la recollida es realitza a través de cinc contenidors d’Humana on es poden dipositar roba, calçat, complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitza.

Els contenidors d’Humana a Riudoms es troben davant del Pavelló Municipal d’Esports, a l’avinguda Catalunya, a la confluència de les avingudes Pau Casals i Francesc Macià (antiga bàscula municipal), al passeig dels Germans Nebot (davant del parc de la Sort) i a la Deixalleria Municipal.

Humana dóna una segona vida al tèxtil recollit i el seu servei representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans, ja que el tèxtil és la fracció recollida selectivament amb potencial d’aprofitament més gran, per sobre del vidre, el paper, l’orgànica o el plàstic.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. A Riudoms, les 15,4 tones recollides al 2017 representen un estalvi de 48,8 tones de CO2 a l’atmosfera, ja que redueixen els residus en els dipòsits controlats i en les plantes incineradores.

Temas

Comentarios

Lea También