200 piscines de la demarcació participen en el 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'

El Club Tennis Reus Monterols és enguany la seu central de la campanya solidària a la província

19 mayo 2017 18:47 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de 200 piscines de la demarcació s'han solidaritzat amb els afectats d'esclerosi múltiple participant en la 23a edició del Mulla't. El Club Tennis Reus Monterols, com a seu central de l'acte en la demarcació, ha donat aquest diumenge el tret de sortida a la campanya solidària que busca recaptar fons per lluitar contra aquesta malaltia. 

A Catalunya, un total de 10.000 persones i 625 piscines s'han sumat a aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) amb la finalitat de lluitar contra una malaltia neurodegenerativa que afecta 7.000 persones a Catalunya. Segons un comunicat de l'organització, l'èxit de participació festa ha permès recaptar 315.000 euros bruts, una quantitat que enguany es destinarà al programa Joves i Esclerosi Múltiple, ja que a Catalunya hi ha 1.200 joves que pateixen aquesta malaltia, que es diagnostica principalment entre els 20 i els 40 anys. L'acte central s'ha fet, una vegada més, a la piscina del DIR Diagonal de Barcelona, amb la participació de conegudes personalitats del món polític, social i cultural.

El conseller de Salut, Antoni Comin, el Secretari d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, David Elvira, Sor Lucia Caram i representants del món de l'espectacle com Roger Berruezo, Miquel Sitjar i Lloll Bertran són algunes de les personalitats que s'han mullat aquest diumenge per l'esclerosi múltiple. 

El Mulla't més participatiu 

Segons la Fundació Esclerosi Múltiple, el Mulla't s'ha consolidat com "el segon acte solidari més multitudinari de Catalunya". En aquesta 23a edició s'han multiplicat les possibilitats de participació perquè aquells que vulguin sumar-se a la causa, ho poden fer, a més de tirant-se a la piscina, fent la Ruta del pa amb tomàquet entre el 7 i el 17 de juliol. Una iniciativa, que compta amb el suport del Gremi de Restauració, en la qual s'han sumat 38 bars i restaurants barcelonins. 

A més, durant tot el mes de juliol més de 1.000 supermercats catalans vendran l'OleAurum, un oli solidari elaborat per petits productors catalans sota la marca Olis de Catalunya. Per cada ampolla venuda, Olis de Catalunya cedirà un euro a la FEM sense cap cost extra pel consumidor. 

La directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera, ha destacat que "actes com el d'avui demostren que cada cop la gent té més coneixement sobre la malaltia". Amb tot, Masriera ha assegurat que "encara queda molt camí per recórrer" perquè encara cal arribar "a moltes més persones i que cada cop hi hagi més gent que comparteixi aquesta lluita". 

La Fundació Esclerosi Múltiple 

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) és millorar la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia i destinar recursos a la investigació, al benestar físic, psíquic i social dels pacients. La FEM compta amb una xarxa d'hospitals de dia i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d'impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'.

Comentarios
Multimedia Diari