25 anys donant a conèixer els jocs de rol a Reus

L’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol assoleix una fita en la seva trajectòria i durant l’any els seus membres volen organitzar quelcom especial per commemorar-ho 

28 enero 2020 15:58 | Actualizado a 28 enero 2020 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR) van assolir aquest passat 2019 els 25 anys, però serà aquest 2020 quan encetin els preparatius per tal de celebrar la fita. A hores d’ara, a les assemblees, organitzen tot plegat i es plantegen, fins i tot, engrandir les jornades de rol i estratègia que fan anualment. També voldrien muntar un acte intern pensat per a tots els membres. 

Val a dir, que a banda d’activitats periòdiques fetes a La Palma, centres cívics o al Parc de Nadal, també fan altres entre setmana i algunes de nocturnes. L’efemèride suposa per a l’agrupació, la qual compta amb prop d’una cinquantena de 50 socis i sòcies aproximadament, un punt d’inflexió: ha estat una entitat per la qual ha passat molta gent diferent; molts locals han esdevingut, també, seu de l’entitat; i, l’Associació s’ha convertit en un punt de trobada i d’acollida de gent amb els mateixos interessos. «Aquí hem fet amics i s’hi duen, fins i tot, els fills a jugar. Aquest factor intergeneracional es fa, cada vegada, més palès, tant a l’interior de l’entitat, com en el tipus de visitant que veiem a les jornades i altres activitats que organitzem des de l’AJJRR», explica el vocal Raül Abelló. Ell és membre des de fa uns 15 anys més o menys i hi va entrar quan l’emplaçament de l’Associació era al Centre Cívic Mestral, al barri Gaudí.

«Vaig entrar a l’Associació per casualitat. Potser, abans, amb un parell de pàgines a Internet i prou, acabaves coneixent tothom del teu entorn, a qui li agradaven els jocs de rol, estratègia i simulació. El fenomen, de fet, no estava tan estès com ara. Abans, era més específic i un cercle de persones més reduït anàvem a comprar els jocs de cartes, de taulell o miniatures a botigues comptades, no hi havia una gran diversitat d’opcions», afegeix Abelló. Una de les peculiaritats de l’Associació és que no només té com a objectiu promoure la pràctica de jocs de rol i estratègia, sinó que l’activitat lúdica, alhora que educativa, abarca el vessant cultural, artístic i cinematogràfic. Per això, entre les activitats que duen a terme, també hi ha la projecció de pel·lícules. No es tanquen en cap àmbit, però, ja que donen espai a l’expressió de qualsevol mena de format: còmic, il·lustració, literatura, etc.

La presidenta de l’AJJRR, la Meritxell Mas, fa cinc anys que és membre i dos que n’és al capdavant amb al càrrec. «Vaig sumar-me a l’AJJRR perquè la meva parella era membres. Vaig començar a venir i em va acabar enganxant. Esdevé un club social i hem acabat acollint més d’un centenar de jocs de múltiples referències. Aprens de tot i veus que els gustos són cíclics i canvien. Hem vist una llarga evolució en les tendències de joc», valora Mas. 

Comentarios
Multimedia Diari