Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

25 anys donant a conèixer els jocs de rol a Reus

L’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol assoleix una fita en la seva trajectòria i durant l’any els seus membres volen organitzar quelcom especial per commemorar-ho 

C. Valls

Whatsapp
Els caps de setmana, molts dels membres de l’Associació vénen a jugar al local. FOTO: Alba Mariné

Els caps de setmana, molts dels membres de l’Associació vénen a jugar al local. FOTO: Alba Mariné

L’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR) van assolir aquest passat 2019 els 25 anys, però serà aquest 2020 quan encetin els preparatius per tal de celebrar la fita. A hores d’ara, a les assemblees, organitzen tot plegat i es plantegen, fins i tot, engrandir les jornades de rol i estratègia que fan anualment. També voldrien muntar un acte intern pensat per a tots els membres. 

Val a dir, que a banda d’activitats periòdiques fetes a La Palma, centres cívics o al Parc de Nadal, també fan altres entre setmana i algunes de nocturnes. L’efemèride suposa per a l’agrupació, la qual compta amb prop d’una cinquantena de 50 socis i sòcies aproximadament, un punt d’inflexió: ha estat una entitat per la qual ha passat molta gent diferent; molts locals han esdevingut, també, seu de l’entitat; i, l’Associació s’ha convertit en un punt de trobada i d’acollida de gent amb els mateixos interessos. «Aquí hem fet amics i s’hi duen, fins i tot, els fills a jugar. Aquest factor intergeneracional es fa, cada vegada, més palès, tant a l’interior de l’entitat, com en el tipus de visitant que veiem a les jornades i altres activitats que organitzem des de l’AJJRR», explica el vocal Raül Abelló. Ell és membre des de fa uns 15 anys més o menys i hi va entrar quan l’emplaçament de l’Associació era al Centre Cívic Mestral, al barri Gaudí.

«Vaig entrar a l’Associació per casualitat. Potser, abans, amb un parell de pàgines a Internet i prou, acabaves coneixent tothom del teu entorn, a qui li agradaven els jocs de rol, estratègia i simulació. El fenomen, de fet, no estava tan estès com ara. Abans, era més específic i un cercle de persones més reduït anàvem a comprar els jocs de cartes, de taulell o miniatures a botigues comptades, no hi havia una gran diversitat d’opcions», afegeix Abelló. Una de les peculiaritats de l’Associació és que no només té com a objectiu promoure la pràctica de jocs de rol i estratègia, sinó que l’activitat lúdica, alhora que educativa, abarca el vessant cultural, artístic i cinematogràfic. Per això, entre les activitats que duen a terme, també hi ha la projecció de pel·lícules. No es tanquen en cap àmbit, però, ja que donen espai a l’expressió de qualsevol mena de format: còmic, il·lustració, literatura, etc.

La presidenta de l’AJJRR, la Meritxell Mas, fa cinc anys que és membre i dos que n’és al capdavant amb al càrrec. «Vaig sumar-me a l’AJJRR perquè la meva parella era membres. Vaig començar a venir i em va acabar enganxant. Esdevé un club social i hem acabat acollint més d’un centenar de jocs de múltiples referències. Aprens de tot i veus que els gustos són cíclics i canvien. Hem vist una llarga evolució en les tendències de joc», valora Mas. 

Temas

Comentarios

Lea También