50 ciutadans es van sumar al Punt de Voluntariat el 2017

El servei municipal, actiu des del 2013, assessora sobre projectes de voluntariat, forma i capta gent disposada a col·laborar amb entitats de la ciutat segons els seus interessos

23 mayo 2018 08:13 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Informar, educar i assessorar les associacions i el conjunt de la ciutadania respecte al voluntariat. Aquests són alguns dels objectius del servei municipal del Punt de Voluntariat de Reus, el qual depèn de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Ambdues entitats, a través d’un conveni signat el 2013, es van comprometre a lluitar per la visibilització del voluntariat a la ciutat. Una tasca que ha donat els seus fruits, ja que l’any passat es van sumar 50 persones com a voluntàries a través d’aquest servei, el qual s’ubica al Centre Cívic del Carme. Pel que fa als perfils, de les persones que es van sumar al voluntariat l’any passat, 32 van ser dones i 18 homes.

«La finalitat principal sempre ha estat augmentar el nombre de voluntaris a la ciutat, i més quan hi ha tant de moviment en el teixit associatiu. De fet, respecte a l’any 2016, el nombre de persones que s’han fet voluntàries s’ha mantingut», diu la tècnica Anna Rodero. L’aspecte didàctic és un dels punts més importants. Com bé aporta Rodera, des del Punt de Voluntariat «facilitem instruments i recursos formatius per millorar els coneixements i les habilitats  tant dels voluntaris com de les entitats». A banda, de totes les oportunitats exposades, també es facilita un espai de treball per compartir amb altres agrupacions.

De les persones que es van sumar al voluntariat l’any passat, 32 van ser dones i 18 homes

«D’aquesta manera també es crea una xarxa que genera sinergies, ja que els que volen ser voluntaris poden fer-ho segons les seves preferències i interessos», afegeix Rodera. Es pot escollir les branca de diversitat funcional, infància i joventut, gent gran, pobresa, salut i altres. «El que hem vist és que les dones s’apropen més a les d’infància, joventut i diversitat funcional i els homes més a gent gran i pobresa», diu la tècnica del Punt de Voluntariat. «Creiem que hem consolidat el servei i pot suposar un lloc on els joves, arribat l’estiu, es poden dirigir», matisa la regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella.

«Jo volia fer un voluntariat, però no sabia per on començar. Llavors li vaig comentar a una amiga i em va donar a conèixer  el Punt de Voluntariat. Vaig omplir un formulari i vaig triar la branca de gent gran», aporta Eva Solé, qui exerceix com a voluntària d’Amics de la Gent Gran. D’això en fa prop de dos anys. Així és com va començar a cooperar amb la Magda Civit, responsable territorial dels Amics de la Gent Gran Cambrils, Reus, Tarragona. «Fa 30 anys que treballem a Cambrils i vam apostar per obrir-nos a Reus. De fet, compartim espai al Centre Cívic del Carme, ens ajuda a captar gent», aporta Civit. 

L’horari d’atenció al públic és els dimarts (17-19 h) i els dijous (10-12 h). Per posar-se en contacte amb el Punt de Voluntariat està disponible el correu electrònic puntreus@voluntaris.cat. 

Comentarios
Multimedia Diari