60 anys exercint de joiers a Reus

REPORTATGE: Carlos i Isaac Rovira Fusté, de la Joieria Rovira Fusté

19 mayo 2017 16:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Després de 60 anys, el més important és el nostre client, a molts els arribem a conèixer tant que esdevenen gairebé familiars. Sense ells no hi hauria venda, evidentment, però l’assumpte va més enllà, perquè hem conegut generacions senceres», explica Carlos Rovira, tot recordant la trajectòria del negoci. De fet, es troben dins un sector fluctuant. «Abans les modes canviaven molt lentament, però actualment aquest període s’escurça i ho fa constantment. Sempre mires d’adaptar-te, perquè tant el mercat com el client t’ho demanen», detalla l’expert. I és que vendre avui dia en el sector de la joieria no és tasca fàcil.

«A més, s’han incrementat els canals de venda. Internet també s’ha obert al sector de les joieries. «Nosaltres també ens hem modernitzat, i tenim un botiga online (www.rovirafuste.com ). Tot i així, als clients els agrada veure què compren i s’estimen més emprovar-se la peça. El més important, a més, és l’assessorament de la compra. La majoria de vegades aquesta web serveix com a catàleg, o, fins i tot esdevé un aparador més, ja que el client acaba venint a la botiga, necessita veure-ho», enraona Isaac Rovira. En l’actualitat, el mercat canvia contínuament. Modes, gustos i productes. En aquesta línia, ens fem la pregunta del milió: quin és el secret per mantenir un comerç de joieria durant 60 anys? La fórmula màgica no és una altra que «no deixar de treballar. S’ha d’estar buscant dia rere dia productes nous, marques i material. És a dir, oferir el millor als nostres client. I, el més important, ens esforcem per donar un tracte personalitzat a cadascun d’ells».

Valor a través del temps
Una de les característiques que diferencia aquest tipus de comerç d’un altre és que la seva compra «s’ha de fer amb temps i amb seny, perquè és un producte desconegut per la majoria de consumidors. El client necessita venir més d’un cop. Les joies s’han d’emprovar i mirar si t’agraden o no, ja que és un tipus de producte que moltes vegades passa de pares a fills. En aquest tret, és quan la qualitat es fa palesa, per això diem que ‘les Joies t’han d’enamorar’». I, tal com afirma Isaac, «continuen tenint un valor». «Compres una peça de joieria que val uns diners avui, i passats uns anys, encara continua tenint tant un valor monetari com sentimental», expliquen tots dos.

Pel que fa als desitjos de la gent, els joiers tenen clara una premissa: «No hi ha una cultura de compra sòlida de joies actualment entre la gent més jove. Molts prefereixen comprar productes de tecnologia i oci». Alhora, però, són conscients que tenen una vida efímera, una caducitat assegurada.

Altrament, amb la joia això és impensable. «Una joia o un rellotge són per a tota la vida», explica Isaac Rovira. Malgrat tot, hi ha joieria i rellotgeria per a tot tipus de butxaques, «és un complement més, s’ha de saber escollir entre tota l’oferta del mercat». I, segons Isaac Rovira, «deixar-te assessorar per experts» .

Comentarios
Multimedia Diari