Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

60 reusencs es beneficien d'ajudes socials per a la gent gran i menors

10 persones es beneficien del servei 'Menjar a domicili', 15 del LOPE i 35 infants del programa 'T'ajudem a crèixer'

Anna Sánchez

Whatsapp
Imatge d´arxiu d´un técnic de la Creu Roja  preparant l´encàrrec d´un menjar a domicili  Foto: Pere Ferré/DT

Imatge d´arxiu d´un técnic de la Creu Roja preparant l´encàrrec d´un menjar a domicili Foto: Pere Ferré/DT

Reus continuarà donant suport a la gent gran i als infants de la ciutat. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer va presidir ahir l’acte de signatura per a la renovació dels convenis de serveis entre l’Ajuntament de Reus, l’Obra Social ‘La Caixa’ i Creu Roja, que permetrà ajudar famílies i millorar la qualitat de vida dels més grans. Els serveis que ofereixen són el menjar a domicili, el Localitzador Personal (LOPE) i el programa social ‘T’ajudem a créixer’.

Les persones grans podran continuar vivint al seu domicili el màxim temps possible i amb les millors condicions. Menjar a domicili és un servei que ofereix una alimentació adequada a l’estat de salut de l’usuari, enfortint el seu sentiment d’autonomia i seguretat quan no disposen de recursos personals ni del suport d’altres persones per a la compra i preparació dels aliments.La distribució de menús diaris i equilibrats, en el propi domicili de les persones usuàries, permetrà prevenir accidents personals i domèstic que puguin patir durant la preparació dels aliments i relacionats amb el foc.

L’Ajuntament de Reus, a partir dels informes emesos pel seu personal tècnic corresponent a l’Àrea de Serveis Socials, és l’encarregat de formular la proposta de persones susceptibles de rebre aquest servei. El cost que es fixa pel programa ‘Menjar a domicili’ és de 4.30 euros al dia i per usuari, dels quals 3.95 euros corresponen al menjar i els 0.35 restants al transport. La inversió per a un nombre aproximat de 10 usuaris per a l’any 2015 és de 15.000 euros anuals. Creu Roja assumeix 2.745 euros, l’Obra Social ‘La Caixa’ aporta 6.000 euros i l’Ajuntament de Reus la quantia restant, 6.255 euros.

‘T’ajudem a créixer’

Aquest programa permet ajudar famílies en situació de vulnerabilitat social perquè els fills puguin assistir a una escola bressol. Les famílies que es beneficien d’aquestes ajudes reben la valoració prèvia dels professionals de serveis socials. Es tracta de famílies on cada un dels progenitors no superi els ingressos econòmics que marca l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC). També han de cumplir algun dels següents supòsits: famílies monoparentals amb el progenitor treballant, infants amb necessitats educatives especials o altres situacions de vulnerabilitat especial.

El pressupost total del projecte és de 56.182, dels quals 30.000 són aportats per la Fundació ‘La Caixa’ i la resta, per l’ajuntament. Avui dia, 35 menors de la ciutat reben aquesta ajuda.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También