Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

A Reus es fa l''Índiu'

Els gegants Índis i l'Àliga han ofert una bona estona de gresca recorrent en cercavila el centre de la ciutat

J. Morales

Whatsapp
L'Àliga i els gegants Índis han animat als reusencs a fer l'índiu. Foto: A.M.

L'Àliga i els gegants Índis han animat als reusencs a fer l'índiu. Foto: A.M.

La Nit de fer l’Índiu va néixer l’any passat de la mà del Col·lectiu Reusenc d’Activitats Cultural (CRAC) i la Colla Gegantera de Reus amb un objectiu molt clar: passar una bona estona plena de gresca, bon rotllo i diversió –sense la necessitat de beure alcohol– i poder veure l’Àliga i els gegants Indis des d‘una altra perspectiva. Després de viure i veure el que vaig poder viure i veure ahir a la nit (ja ben passada la mitjanit), està clar que l’objectiu s’ha aconseguit sobradament.
Veure aquesta parella de gegants i l’Àliga fora del context de solemnitat a què estem acostumats els reusencs és tot un luxe, i ahir a la nit les famílies que es van apropar fins a la plaça del Mercadal no van sortir decebudes perquè s’ho van passar d’allò més bé. Vint minuts abans de dos quarts de dotze, ja eren molts els reusencs que esperaven a la porta de l’ajuntament perquè comencés la festa. Amb puntualitat britànica va aparèixer en primer terme la geganta Índia ballant al ritme que marcava la música de La Banda de fer l’Índiu i en mig de forts aplaudiments de grans i petits. La va seguir l’Àliga, que també va arrencar els crits i aplaudiments de la gent. 
Per últim, i després que la geganta Índia i l’Àliga ballessin juntes a la porta de la casa consistorial, va ser el torn del gegant Indi. La festa acabava de començar i la cercavila va néixer des de la mateixa plaça del Mercadal, envoltada dels flaixos de les càmeres de fotos i de les gravacions dels telèfons mòbils.
Samarretes
La Nit de fer l’Índiu està organitzada al mil·límetre i no va faltar l’atrezzo. Per aquest motiu es van poder veure moltes samarretes de color groc, on es podien veure dibuixades la geganta Índia damunt de l’Àliga llençant una fletxa. A més, molta de la gent també va tenir l’oportunitat de col·locar-se una corona de plomes, en homenatge a la parella de gegants.
La cercavila va anar pujant pel carrer Monterols, per on es va anar afegint més gent que, potser, no s’esperava trobar un diumenge a la mitjanit l’Àliga i els gegants Indis ballant pel mig de la ciutat, fora del tradicional Seguici Festiu de Sant Pere o de Misericòrdia. Després de passar per la plaça de Prim, on algunes persones que acabaven els seus entrepans a la terrassa del Viena es van quedar bocabadades, la cercavila va encarar el carrer de Llovera. Al final, al Campanaret, esperava una altra sorpresa de la nit, la presència del Ball de Cercolets, que enguany compleix 20 anys. 
I és que La Nit de fer l’Índiu sempre té reservat un raconet de la festa a un grup o element del Seguici Festiu que compleix anys. Si l’any passat va ser la Mulassa, enguany va ser el Ball de Cercolets, que es va afegir a la festa. Els balls i la música van continuar al Campanaret, amb els participants cada vegada més engrescats i amb centenars de persones envoltant els elements.
Des d’allà, i amb el Ball de Cercolets incorporat a la comitiva, aquesta va girar cua cap a la plaça del Mercadal. Els participants en aquesta original cercavila tenien més ganes de gresca, així que la festa es va allargar fins ben tocades la una de la matinada, allà on havia començat tot, a la plaça del Mercadal, amb un ball de gralles.
La Nit de fer l’Índiu només té dos anys de vida, però vist el que es va poder veure anit, esperem que el seu recorregut sigui molt llarg. Sant Pere es mereix actes com aquest.

La Nit de fer l’Índiu va néixer l’any passat de la mà del Col·lectiu Reusenc d’Activitats Cultural (CRAC) i la Colla Gegantera de Reus amb un objectiu molt clar: passar una bona estona plena de gresca, bon rotllo i diversió –sense la necessitat de beure alcohol– i poder veure l’Àliga i els gegants Indis des d‘una altra perspectiva. Després de viure i veure el que he pogut viure i veure aquesta nit (ja ben passada la mitjanit), està clar que l’objectiu s’ha aconseguit sobradament.

Veure aquesta parella de gegants i l’Àliga fora del context de solemnitat a què estem acostumats els reusencs és tot un luxe, i aquest diumenge a la nit les famílies que s'han apropat fins a la plaça del Mercadal no han sortit decebudes perquè s’ho han passat d’allò més bé. Vint minuts abans de dos quarts de dotze, ja eren molts els reusencs que esperaven a la porta de l’ajuntament perquè comencés la festa. Amb puntualitat britànica ha aparegut en primer terme la geganta Índia ballant al ritme que marcava la música de La Banda de fer l’Índiu i en mig de forts aplaudiments de grans i petits. La va seguir l’Àliga, que també ha arrencat els crits i aplaudiments de la gent.

Per últim, i després que la geganta Índia i l’Àliga ballessin juntes a la porta de la casa consistorial, ha estat el torn del gegant Indi. La festa acabava de començar i la cercavila ha començat des de la mateixa plaça del Mercadal, envoltada dels flaixos de les càmeres de fotos i de les gravacions dels telèfons mòbils.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También