A l'Aleixar, a mal viatge, mantes noves

La incertesa generada per la fallida de la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola no ha impedit tirar endavant la Festa Major 

12 noviembre 2018 08:31 | Actualizado a 15 noviembre 2018 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Aleixar ha viscut, durant el cap de setmana, la Festa Major de Sant Martí. Una festa que ha servit, entre altres, per esvair-se de la incertesa generada amb la fallida de la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola. 
El forat de 4,5 milions d’euros i els comptes congelats han afectat totes les entitats i associacions del municipi. Fa unes setmanes, moltes d’elles es preguntaven com es podria celebrar Sant Martí com és habitual. 

Però un esforç col·lectiu i un exercici de solidaritat aclaparador ha permès tirar endavant la Festa Major sense embuts. 
Ahir mateix, sense anar més lluny, la plaça de la Vila es va vestir de gala per acollir un vermut popular. El vermut el va pagar una empresària de l’Espluga de Francolí i el menjar l’havien posat diversos establiments del poble, com Cal Conrad i la Pastisseria. 
Dissabte a la nit es va celebrar una revetlla per als més joves que es va allargar fins ben entrada la matinada. El grup, l’Estrip Band,  no va cobrar l’actuació. 

El grup de teatre que va actuar ahir, de Cornudella de Montsant, tampoc no va cobrar l’actuació, fet que va permetre que l’espectacle fos gratuït. Aquest vespre hi ha cinema amb berenar per a la canalla, coca cedida pel Forn Huguet de Reus i xocolata provinent de la Sala. 
Oblidar per uns dies el drama

El president de l’associació Colla Joves de l’Aleixar, Joan Llauradó, assegura que tot plegat reflecteix «el tarannà de la bona gent del poble». Una conclusió que comparteix el president de la Societat Recreativa la Unió, Toni Bernet, que afegeix que «entre tots hem organitzat la Festa Major». 

«Ha estat emocionant perquè tant persones a títol individual com entitats i associacions del poble s’han bolcat per donar un cop de mà a aquells que més malament ho estan passant», diu el Joan. «La idea ha estat que, durant aquests dies de festa major, ningú no pensés en el forat ni en la Cooperativa». 
El Josep Calero és representant de l’esbart Grup de Dansa l’Aleixar i explica que «volíem fer una actuació, com cada any per la Festa Major, però no havíem tingut temps d’assajar per tot el que ha passat. Vam decidir fer un assaig a la plaça com a esdeveniment». «I va venir més gent que si hagués estat una actuació», diu el Joan. 
Al vermut d’ahir, la majoria de gent treia un bitllet de cinc euros per pagar la beguda. Els joves, a la barra, feien que no amb la mà: «és Festa Major!», repetien. Durant uns dies, l’Aleixar ha pogut tornar a somriure.

Comentarios
Multimedia Diari