Absolt Òscar Pàmies d’apropiar-se de cinc quadres

L’acusació particular li demanava inicialment quatre anys de presó i 166.000 euros, però durant el judici va retirar els càrrecs

24 octubre 2018 14:54 | Actualizado a 24 octubre 2018 14:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’estar nou anys sota sospita per haver-se apropiat indegudament de cinc quadres –de Baldomer Galofré, Marià Fortuny, Josep Tapiró i Josep Llovera–, el galerista Òscar Pàmies ha estat absolt per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona. L’acusació particular –que inicialment demanava quatre anys de presó i el pagament d’una indemnització de 166.000 euros– va retirar els càrrecs durant el judici que es va fer el dilluns passat. Per la seva part, el fiscal no va presentar escrit d’acusació, ja que no veia delicte.

Els fets es remunten a l’any 2008 quan un col·leccionista va deixar a l’acusat –ambdós es coneixien des de feia anys ja que havien tingut relacions de compravenda– les cinc pintures perquè fossin exposades a la seva galeria d’art de Barcelona, on hi hauria una gran mostra d’autors del segle XIX. Segons el denunciant, va dir-li que les cinc peces no estaven a la venda, però que si algú les volia comprar, que es posés en contacte amb ell.

L’exposició va acabar i les obres no van ser retornades al seu amo. Pàmies li va dir que volia fer una altra mostra a Madrid. Però després tampoc no les va retornar. Finalment, el querellat va reconèixer que havia venut els cinc quadres, a la vegada que li proposava que el col·leccionista vengués totes les seves peces –unes 25.000– perquè era un bon moment. Però el querellant va rebutjar l’oferiment.
El valor dels cinc quadres era de 166.600 euros, però només en va rebre 80.400 del processat.

Comentarios
Multimedia Diari