Acaba la primera fase de les obres del nou dipòsit d’aigua de Vinyols i els Arcs

Els treballs per interconnectar la xarxa d’aigua i adequar la instal·lació consten de tres fases entre preparar la xarxa, dotar de serveis el nou dipòsit i desmantellar l’antiga instal·lació

09 abril 2018 06:31 | Actualizado a 09 abril 2018 06:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Comaigua ha acabat la primera fase de les obres de preparació del nou dipòsit d’aigua que està previst que funcioni a ple rendiment a principis d’aquest mateix estiu. Els treballs per interconnectar la xarxa d’aigua i adequar el dipòsit consten de tres fases entre preparar la xarxa, dotar de serveis el nou dipòsit i desmantellar l’antiga instal·lació.
La primera fase d’execució dels treballs ha consistit en la interconnexió de les dues xarxes existents: la més antiga, que és al nucli antic i que fins al moment se subministra a través del dipòsit elevat, i la més nova, amb l’objectiu que la connexió hidràulica entre totes dues sigui correcta. Amb aquesta interconnexió s’ha preparat el funcionament del nou dipòsit que abastirà tot el nucli urbà de Vinyols i els Arcs. L’obra completa s’ha portat a terme al Raval de Sant Joan i els treballs de la primera fase han finalitzat aquesta mateixa setmana.

La retirada de l’antic dipòsit d’aigua potable del municipi ha estat l’opció que els veïns han escollit

Segona i tercera fase
En les dues fases posteriors de les obres es prepararà el nou dipòsit, dotant-lo d’un grup electrogen i bombes hidràuliques que garanteixin la pressió d’aigua a tota la xarxa. Amb aquests treballs se solucionaran els problemes de pressió de l’aigua que pateixen molts veïns de la part alta del poble. Segons ha informat Comaigua, aquesta segona fase estaria enllestida a principis d’aquest mateix estiu. Finalment, la tercera fase consistirà a desmantellar l’antic dipòsit elevat, una acció que es durà a terme al setembre, segons les previsions de la mateixa empresa de subministrament.

Decisió dels veïns
De fet, la retirada de l’antic dipòsit d’aigua potable del municipi ha estat l’opció que els veïns han escollit després que l’equip de govern decidís preguntar què calia fer. Concretament, es va adreçar una carta a totes les llars amb la informació i la butlleta de participació per votar aquella opció que preferissin. El resultat de l’enquesta va ser retirar el dipòsit i cedir l’espai a una petita zona verda.

Comentarios
Multimedia Diari