Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Adéu a 25 anys al capdavant del bar de l’Orfeó Reusenc

L’Àlvar i la Dolors abandonen la gestió del bar un quart de segle després i havent convertit l’espai en un punt de reunió ciutadà

Francesc Gras

Whatsapp
L'Àlvar i la Dolors servint aquest matí a un dels darrers clients abans que abandonin la seva activitat. Foto: Alfredo González

L'Àlvar i la Dolors servint aquest matí a un dels darrers clients abans que abandonin la seva activitat. Foto: Alfredo González

Esmorzar al bar de l’Orfeó Reusenc ja no serà el mateix. Sobretot pels amants (molts) de les truites de la Dolors i dels acudits de l’Àlvar. I és que aquest conegut matrimoni abandona la gestió del negoci per motius personals. I ho fa just el mateix dia que compleixen 25 anys de la seva arribada a la històrica entitat. 

Per tot plegat, aquest dijous ha estat un dia de fortes emocions. Potser una mica més per l’Àlvar, ja que a més a més compleix anys. Durant tot el matí, desenes de clients de tota la vida han anat fent acte de presència per fer el darrer esmorzar i acomiadar una trajectòria professional que deixarà una gran empremta a l’Orfeó Reusenc. En primer lloc, pel caràcter extravertit, afable i simpàtic de l’Àlvar i, després, pel gir que els dos han donat al bar convertint-lo en un emblema de l’entitat i punt de reunió per a molts reusencs.  

Segons recorda l’Àlvar sempre que en té ocasió, la barra de l’Orfeó la van heretar de la senyora Maruja i «sense tenir ni idea de com funcionava això. Hem après elaborant un entrepà darrere l’altre». Des del seu aterratge, tant l’Àlvar com la Dolors van apostar per modernitzar el servei i obrir l’espai a tota la ciutat. També van aconseguir ampliar l’horari més enllà de les 12 del migdia i innovar amb els esmorzars que servien. Va ser llavors quan van néixer les famoses truites de la Dolors. Amb èxit fulgurant per les de fesols amb espinacs i la d’arengada amb tomàquet fregit, fesols i alls. 

Però les delícies culinàries no haurien estat el mateix sense el tracte proper i els acudits de l’Àlvar. Tot un artista, ja que sempre ha sabut detectar si el client tenia un dia receptiu per les bromes. I tot per arrencar-los un somriure «i que deixin de parlar pel mòbil». Però més enllà de l’humor, tants anys al capdavant del negoci han convertit a l’Àlvar en un gran coneixedor de la vida reusenca i li han permès donar a conèixer una de les seves passions; el bàsquet. 

Nous gestors

Per les característiques de l’espai, aquest matrimoni explica que la seva feina sempre ha anat més enllà de la de cuiner o bàrman i que han viscut multitud d’anècdotes. Si se’n vol conèixer alguna encara resta una última oportunitat, ja que no abaixaran la persiana definitivament fins el dissabte. Serà llavors quan la junta  de l’Orfeó haurà de designar a uns nous encarregats de gestionar el bar perquè la seva història perduri 25 anys més.

Temas

Comentarios

Lea También