Adjudiquen les obres dela depuradora del Castell Monestir d’Escornalbou

La Diputació de Tarragona vol donar un impuls a l’equipament que havia perdut visitants pel dèficit dels seus serveis i infraestructures 

03 julio 2020 11:22 | Actualizado a 03 julio 2020 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona ha adjudicat les obres de construcció d’una Estació Depuradora d’Aigües Residuals al Castell-Monestir d’Escornalbou per un pressupost de 176.801,29 € amb IVA inclòs. Els treballs s’han assignat a l’empresa Catalana d’obres del Penedès S.A. 
La finalitat de les obres és tractar les aigües residuals del Castell i acabar així amb la problemàtica històrica del Castell de no disposar d’un abastament d’aigua potable autònoma que permeti «les mínimes activitats adreçades al públic visitant». 

Actualment només poden estar operatius els serveis WC existents. Aquests serveis aboquen directament a una fossa sèptica, que cal buidar periòdicament amb un camió dotat de bomba i dipòsit, amb els costos i limitacions que això comporta. 

El projecte preveu la construcció d’un sistema de canalització de les aigües residuals que es generen al Castell-Monestir d’Escornalbou que es compartirà amb les obres necessàries que es realitzaran per poder tenir accés a l’aigua potable, procedent del pou de l’Argentera, a través d’impulsió per la nova canonada. La canonada de residuals anirà paral·lela a la d’abastament des del Castell fins a la carretera on hi haurà una derivació cap a la nova EDAR.

Segons s’explica a la memòria del projecte, el nombre de visitants al Castell ha disminuït en els darrers anys «pel dèficit de serveis, instal·lacions i infraestructures de qualitat». Amb aquest nou servei es preveu poder desenvolupar una oferta cultural, turística i de descoberta de l’entorn natural «adequada i competitiva». 

El castell d’Escornalbou està situat al terme municipal de Riudecanyes i és un monument de gran interès històric, constituint el major punt d’atracció turística de la zona.

Operació Baronia d’Escornalbou

L’actuació està inclosa dins del projecte ‘Operació Baronia d’Escornalbou’ de la Diputació de Tarragona amb un pressupost total de 4 milions d’euros cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. Es preveu la millora d’algunes construccions existents amb l’objectiu d’afavorir la interpretació de la vida monàstica i secular d’aquest indret. 

Comentarios
Multimedia Diari