Alcalde d'Almoster: «Enguany tenim la festa major amb més actes de la història»

Entrevista a Àngel Xifre. La Festa Major d’Almoster comença aquest vespre amb el pregó i s’allargarà durant una desena de dies, amb més de 50 activitats

20 julio 2018 18:14 | Actualizado a 23 julio 2018 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com està el poble abans de l’inici de la Festa Major?
La gent està expectant, perquè enguany tenim un programa bastant complet. En 10 dies una cinquantena d’activitats. I la gent ja espera que s’enceti la festa, avui, amb el pregó de Josep Gumà. 

Un gran professional de la medicina.
És el director de l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud de l’Hospital Sant Joan de Reus i professor de la URV. És veí del nostre poble i ens fa molta Il·lusió que una persona distingida ens pugui fer el pregó. De fet, sempre busquem alguna persona que tingui relació amb el municipi. També el va fer el Xavier Cassadó o l’any passat, l’escriptora Rosa Pagès.

I això del Coet de Festes? 
El Coet de Festes és un reconeixement a una persona que tingui vinculació amb les festes d’Almoster i amb la vida cultural i social del poble. És el segon any que ho fem i enguany li donem al Jordi Figueres, un particular que ens fa les fotografies. Fins i tot decideix les seves vacances personals en funció de les festes del poble. Demostra la seva implicació amb les festes. 

Quins actes destacaríeu de la Festa Major d’Almoster?
La Baixada d’artefactes. La fem el diumenge 22 i enguany arriba a la seva edició número 29. De fet, Almoster és dels primers llocs que va començar a fer baixades de trastos. Aquell dia també fem el concurs d’arrossos. Un acte tradicional amb les entitats, colles d’amics i grups que fan la seva paella. En diem concurs, però és per fer poble i pinya. Ara, cal reconèixer que hi ha rivalitats...

Més coses!
El cap de setmana que ve hi ha el correfoc, divendres, amb la participació dels diables de Montblanc i de les Borges del Camp. Després hem programat una revetlla jove. L’endemà, dissabte, hi ha el tradicional sopar de festa major i el ball, amb l’Orquestra Gira-sol. 

Estem parlant de dos caps de setmana de festa major. 
Des de fa 15 anys vam començar a fer-la de dos caps de setmana.  De mica en mica hem anat omplint els dies d’entre setmana amb actes per a la canalla, homenatges a la gent gran, teatre… i així arribem al programa de 10 dies. Això és gràcies a les entitats. 

Enguany també hi ha aniversaris destacats al poble. Els repassem?
Enguany celebrem el 10è aniversari dels diables i també de la colla gegantera. Demà, de fet, fan un berenar popular i una cercavila. Els diables la faran grossa al correfoc. 

No hem parlat gens de les Bar-raques... es fan?
Les Barraques també tenen una llarga tradició. També fan 10 anys. Enguany les hem traslladat al 31 d’agost. Perquè durant l’època de la festa major sempre hi ha barraques a tots els pobles i és difícil que vingui algun dels grans grups del panorama. També ho canviarem de lloc i, en lloc de fer-ho a la pista, ho farem al camp de futbol. Preveiem 4.000 persones. I és que estem acabant de tancar un contracte amb un grup de primera línia. 

Comentarios
Multimedia Diari