Alerta a Alforja per una onada de robatoris en cases del poble

Han tingut lloc més d’una desena de casos en els darrers dos mesos. Un grup de veïns s’ha reunit amb l’alcalde preocupats per la situació 

08 enero 2020 19:26 | Actualizado a 11 enero 2020 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Preocupació a Alforja pels reiterats robatoris que s’estan produint en habitatges del poble. Segons expliquen els mateixos veïns, ja sumen més d’una desena en els darrers dos mesos. De fet, d’ençà que va començar el 2020 ja s’han produït tres episodis. L’últim aquest mateix dimarts en un habitatge del carrer del Bolcador, ubicat al centre del poble. A més a més, en aquesta ocasió també es van fer destrosses en quatre cotxes aparcats per buscar en el seu interior. 

Els veïns asseguren que estan farts de la situació i denuncien que se senten indefensos davant d’aquesta creixent onada de casos delictius. Un grup format per una trentena de persones s'han reunit aquest dimecres amb l’alcalde d’Alforja al mateix Ajuntament. Entre ells hi havia la Carme, qui explica que la trobada ha servit per transmetre el seu malestar i reclamar més presència policial. 

Molts dels presents a la reunió fa dies que mantenen una comunicació fluida i quasi diàriament a través d’un grup de WhatsApp (Grup de veïns del Mercadal) per estar al corrent de tot el que passa. També s’han organitzat per aplicar mesures preventives, com instal·lació d’alarmes o millora de la il·luminació de les cases, per evitar nous robatoris. De moment, no tenen previst iniciar cap acció més contundent com l’organització de patrulles nocturnes.

Diners en metàl·lic i joies

La Carme explica que, en el seu cas, el llabre o lladres van entrar a casa seva per la força i que es van emportar diners en metàl·lic i joies després de remoure de dalt a baix totes les habitacions. Pel que sembla, aquesta seria la pràctica habitual dels responsables, que actuen principalment de nit a la recerca de diners i joies i no s’enduen altres objectes com televisions o portàtils.  

El dimarts van entrar en una  casa del carrer del Bolcador i van trencar els vidres de quatre cotxes

D’altra banda, fonts consultades dels Mossos d’Esquadra descarten que el poble estigui travessant una situació delictiva excepcional. Segons les dades de les quals disposen, durant el 2019 tenen comptabilitzats 11 robatoris, un menys que el 2018. No obstant això, sí que reconeixent que els casos s’han produït en els darrers mesos i que aquest 2020 ja n’han tingut lloc tres més. 

Les mateixes fonts expliquen que tenen oberta una investigació i que mantenen contactes amb l’Ajuntament del poble per treballar plegats en l’intent d’identificació dels responsables dels robatoris.

Comentarios
Multimedia Diari