Alumnes de Maspujols, finalistes del 33è Concurs Escolar de l'ONCE

Han estat guanyadors de la fase provincial amb l'elaboració d'un eslògan i un cartell per lluitar contra l'assetjament escolar

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

M. Plana

Els alumnes de tercer de primària de l’Escola de Maspujols són un dels guanyadors de la fase provincial de Tarragona de la 33a edició del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació, aquest cop centrat en la reflexió sobre el bullying . Al seu costat hi ha també els nens i nenes de 5è de primària de l’escola L’Estel de Bonastre, de la Zer Els Ceps, i els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de la Sénia. En total hi han participat més de 2.500 estudiants coordinats per 68 professors i professores de 42 centres de la demarcació.

En el cas concret de Maspojols, els nens i nenes de 3r de primària, coordinats per la seva tutora, la Irene Jardim, van crear un eslògan per combatre l’assetjament escolar i crear un cartell en equip. Després de fer un petit curs per treballar l’empatia, els alumnes van fer una pluja d’idees, de la qual en va sorgir el resultat final a aprtir d’un seguit de paraules clau: ‘Si lo vemos, si lo oímos, ¡hamblaremos! No nos detendrán ’.

D’aquesta manera, els nens i nenes volen fer arribar el missatge que en el cas de ser testimonis d’algun abús, no s’ha de ser espectador passiu, sinó buscar ajuda i parlar amb companys, mestres i pares i mares.

Un cop definit el lema, els escolars van elaborar un cartell en el qual es representa un grup d’alumnes barallant-se i la resta ajudant a separar l’enfrontament. Així mateix, tots els nens i nenes es van fer una fotografia amb una polsera identificativa de l’ONCE «per mostrar que són un equip d’activistes contra l’assetjament», explica Irene Jardim, que afegeix: «És una molt bona iniciativa que es pot treballar fàcilment a l’assignatura d’educació en valors».

Ara, totes les escoles seleccionades en l’àmbit provincial, entre elles la de Maspujols, passaran a la següent fase, l’autonòmica. La resolució es donarà a conèixer a mitjan mes d’abril.

Els guanyadors absoluts d’aquesta edició del concurs gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del campus ‘Som diferents, no indiferents’, durant el qual els alumnes faran visites culturals i tallers.

Comentarios
Multimedia Diari