Más de Reus

Alumnes de Maspujols, finalistes del 33è Concurs Escolar de l'ONCE

Han estat guanyadors de la fase provincial amb l'elaboració d'un eslògan i un cartell per lluitar contra l'assetjament escolar

Montse Plana

Whatsapp
Els alumnes de 3r de primària de l´Escola de Maspujols que han estat guanyadors de la fase autonòmica del concurs de l´ONCE. Foto: cedida

Els alumnes de 3r de primària de l´Escola de Maspujols que han estat guanyadors de la fase autonòmica del concurs de l´ONCE. Foto: cedida

M. Plana

Els alumnes de tercer de primària de l’Escola de Maspujols són un dels guanyadors de la fase provincial de Tarragona de la 33a edició del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació, aquest cop centrat en la reflexió sobre el bullying . Al seu costat hi ha també els nens i nenes de 5è de primària de l’escola L’Estel de Bonastre, de la Zer Els Ceps, i els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de la Sénia. En total hi han participat més de 2.500 estudiants coordinats per 68 professors i professores de 42 centres de la demarcació.

En el cas concret de Maspojols, els nens i nenes de 3r de primària, coordinats per la seva tutora, la Irene Jardim, van crear un eslògan per combatre l’assetjament escolar i crear un cartell en equip. Després de fer un petit curs per treballar l’empatia, els alumnes van fer una pluja d’idees, de la qual en va sorgir el resultat final a aprtir d’un seguit de paraules clau: ‘Si lo vemos, si lo oímos, ¡hamblaremos! No nos detendrán ’.

D’aquesta manera, els nens i nenes volen fer arribar el missatge que en el cas de ser testimonis d’algun abús, no s’ha de ser espectador passiu, sinó buscar ajuda i parlar amb companys, mestres i pares i mares.

Un cop definit el lema, els escolars van elaborar un cartell en el qual es representa un grup d’alumnes barallant-se i la resta ajudant a separar l’enfrontament. Així mateix, tots els nens i nenes es van fer una fotografia amb una polsera identificativa de l’ONCE «per mostrar que són un equip d’activistes contra l’assetjament», explica Irene Jardim, que afegeix: «És una molt bona iniciativa que es pot treballar fàcilment a l’assignatura d’educació en valors».

Ara, totes les escoles seleccionades en l’àmbit provincial, entre elles la de Maspujols, passaran a la següent fase, l’autonòmica. La resolució es donarà a conèixer a mitjan mes d’abril.

Els guanyadors absoluts d’aquesta edició del concurs gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del campus ‘Som diferents, no indiferents’, durant el qual els alumnes faran visites culturals i tallers.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También