Amics de l'Hospital de Reus, voluntaris formats per fer costat a les persones

 L’associació compta amb 25 col·laboradors i ja fa acompanyaments a aquells que ho necessiten

14 febrero 2020 10:23 | Actualizado a 14 febrero 2020 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’associació Amics de l’Hospital de Reus continua amb la seva tasca d’acompanyament a aquells pacients amb manca de suport familiar o social durant la seva estada a l’Hospital, ja estiguin ingressats  durant una durada curta, més perllongada o siguin atesos en règim ambulatori. Emmarcada dins el programa de suport de voluntariat del recinte hospitalari, l’associació sense ànim de lucre compta ja amb 25 col·laboradors, junta inclosa. Des de la seva presentació pública, a mitjans d’octubre de l’any passat, han anat tirant endavant aquesta missió, la qual ha donat resposta a una franja d’entre 12 i 14 persones, aproximadament. Val a dir que, a finals d’any, l’entitat té previst fer una memòria amb totes les xifres exactes amb l’objectiu de comptabilitzar tot allò que han fet.  

La finalitat

L’objectiu de l’entitat és consolidar-se i donar la màxima difusió de la feina que duen a terme, així com crear una xarxa sòlida amb diferents entitats de la ciutat amb la finalitat de col·laborar entre tots. «El servei que ofereix l’associació va arrencar des del Comitè d’Ètica de l’Hospital Sant Joan, amb la Dra. Anna Lafuerza al capdavant. Van veure que hospitals de Barcelona i Tarragona ja disposaven d’aquesta iniciativa i van veure una necessitat evident», explica la presidenta de l’entitat, Mercè Costafreda. 

L’entitat compta amb professionals –com ara l’esmentada Dra. Lafuerza, la Dra. Sandra Parra, el Dr. Pere Líndez i la Sra. Anna González–. Costafreda i el tresorer de la junta, Francesc Palacín, en destaquen de forma especial els dos voluntaris encarregats de l’administració i responsables de la comunicació entre l’Hospital i el pacient, en Josep Roviralta i en Jordi Giró. Tots dos són físicament a l’Hospital en l’horari d’atenció al públic (de dilluns a dimarts 10-12 hores i de dimecres a dijous de les 16-18 hores).   

L’entitat té una estreta relació amb el Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) i els Serveis Socials de l’Hospital. La intenció de cadascun dels voluntaris és venir a sumar a l’equipament, generar un equip que doni suport i empatia a la gent que així ho precisi. «Hi ha programades sessions de formació per als voluntaris i intercanvi d’experiències. La junta també ens reunim periòdicament», diu Costafreda.  

Comentarios
Multimedia Diari