Más de Reus

'Animo tothom a moure´s. El moviment és vida'

Mònica Estivill va començar ben jove amb la dansa clàssica, jazz i més tard aeròbic. Vuit anys després, mentre estudiava va començar a fer classes com a afició al Reus Deportiu

Cristina Valls

Whatsapp
Estivill és entrenadora personal. FOTO: PIERRE GRUBIUS

Estivill és entrenadora personal. FOTO: PIERRE GRUBIUS

Mònica Estivill va començar ben jove amb la dansa clàssica, jazz i més tard aeròbic. Vuit anys després, mentre estudiava va començar a fer classes com a afició al Reus Deportiu. Ho va compaginar amb la formació i la pràctica diària i es va formar com a instructora tot arribant a coordinar la secció de fitness. Hi va ser 17 anys. Va seguir com a instructora i segona en coordinació 6 anys al CT Monterols, tot sense deixar de banda el món de l’entrenament personal, la seva vertadera passió.


- Per què es va decidir a endinsar-se en el món de l’entrenament personal? - Sempre havia treballat en aquest àmbit i la meva formació acadèmica sempre estava dirigida a l’esport, vaig pensar que era una bona manera de fer un pas més com a professional.

- Què té aquesta especialitat esportiva d’especial? - Hi ha molta gent que comença a fer esport sense haver passat mai per un gimnàs o tenir alguna noció bàsica del que és una rutina d’entrenament. Cada persona és un món i com a tal necessita uns entrenaments específics, depenent de què vol aconseguir amb ells.

- Hi ha molta desinformació? - Hi ha molta gent que pensa que per tenir alguna patologia concreta no pot fer esport, alguns que creuen que només es poden aprimar fent exercicis cardiovasculars o gent que per als seus horaris no es poden permetre anar a un gimnàs. Un entrenador personal és perfecte per molta gent per diferents motius.

- En què consisteix la seva feina? Parli de la seva rutina... - La meva feina es tracta de valorar el client, veure quina és la seva necessitat i, a partir d’aquí, calculo les hores que pot dedicar per aconseguir els seus objectius. No tothom busca el mateix. Allà és on entra el personal trainer .

- Quins beneficis comporta tenir un entrenador personal a la teva disposició? - Si et vols aprimar, tindràs uns entrenaments específics i un assessorament alimentari per tal de complementar la rutina que es treballa al centre, però si el teu problema és postural, tens alguna lesió o simplement vols sentir-te millor amb tu mateix, físicament i psicològicament, serà un altre.

- Tothom hauria de disposar d’un ‘personal trainer’, doncs? - Sí, perquè cada persona necessita uns entrenaments físics específics. L’esport és necessari per a tothom independentment de l’edat i la condició física. Com a professional, animo a tothom a moure’s, el moviment és vida. Després de 26 anys treballant en el món de l’esport, crec que puc dir que he dedicat més de mitja vida al que realment m’agrada fer i vull continuar fent.

- Hi ha hagut una certa proliferació d’aquest tipus d’especialitat a la ciutat. A què creu que és degut? - Cert. La gent cada vegada té més clar el temps que vol dedicar al seu entrenament i què vol aconseguir, la vida que portem acostuma a ser estressant i el nostre temps lliure és valuós. Un entrenador personal cobreix les necessitats esportives que volem, especialitzant el nostre rendiment. D’altra banda, és del tot lògic que els entrenadors personals ens adonem que aquesta necessitat del mercat té moltes possibilitats.

- Dins aquesta disciplina pot aparèixer cert intrusisme? - Evidentment, l’intrusisme està present en la majoria de les professions que desenvolupen autònoms. No hem de caure, però, en buscar entrenadors personals de baix cost, perquè del contrari estarem treballant i jugant amb el nostre cos. Per tot plegat, per tal de cuidar la nostra salut, hem de buscar un professional amb anys d’experiència i dins aquest sector en concret. És bàsic per aconseguir els nostres objectius i no tenir problemes posteriors. Haver estat donant classes en un gimnàs. A més, no és garantia per poder ser un bon entrenador personal, es necessita formació, coneixements i experiència. Tinguem molt clar en quines mans ens volem posar.

Temas

  • REUS

Lea También