Anna Roig: 'Amb la cançó francesa el text i la música diuen el mateix'

La cantant i el compositor Àlex Cassanyes protagonitzen avui el concert de cloenda del Cicle Vermusic al Teatre Fortuny de Reus

16 noviembre 2019 00:50 | Actualizado a 19 noviembre 2019 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La tendresa unirà avui a la cantant Anna Roig i l’Àlex Cassanyes Big Band Project. Enmig dels dos artistes i 14 músics sonaran les cançons franceses de Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gains-bourg, Barbara, i altres autors, que són l’ànima del projecte La tendresse. Homnage aux belles chansons.

Es tracta del concert extraordinari de cloenda de la tercera edició del Cicle Vermusic de Vermut Miró que tindrà lloc a les 21 hores al Teatre Fortuny de Reus. Igual que la resta de concerts del Vermusic es destinarà bona part de la recaptació a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En especial a diversos projectes d’investigació que s’estan portant a terme a l’Hospital Sant Joan de Reus.

La cantant explica que el projecte va sorgir «en una època que no tenia ganes de crear cançons pròpies, però sí que tenia ganes de tornar a l’escenari i em vaig dir a mi mateixa: Anna, fes allò que tens pendent i rescata aquelles cançons que t’agraden». Aquest va ser el punt de partida. Entremig, l’Anna Roig va descobrir l’Àlex Cassanyes i la seva Big Band. «Va ser una casualitat de la vida. Em vaig topar amb una Big Band en aquell moment de la meva vida», assegura l’artista.

En aquest projecte, el compositor ha procurat els arranjaments de les cançons perquè, segons explica l’Àlex Cassanyes, «la idea dels arranjaments és agafar el sentit de la cançó a partir de la lletra i, aprofitant els timbres i textures de la barreja d’instruments en la Big Band, jugar amb els matisos musicals gràcies a aquesta sonoritat barrejada». En aquesta línia, l’Anna Roig afegeix que «hi ha qui pot pensar que treballar amb una Big Band es complica, però res més lluny de la realitat».

Pel que fa a la cançó francesa i el repertori escollit, l’Anna Roig explica que «la cançó francesa explica moltes coses i el que diu el text també ho diu la música i els arranjaments de l’Àlex Cassanyes, en aquest cas, reforcen el missatge».

Continua explicant que «el quart component és la interpretació, que a França sempre es té molt en compte». «Si la cançó francesa la interpretes de manera justa, ni bé ni malament, arriba encara més al públic i és això el que a mi em va captivar».

La posada en escena, expliquen els dos artistes, és «senzilla» perquè «volem que les cançons parlin per elles mateixes». Prèviament a la interpretació, l’Anna Roig farà una presentació del repertori del concert La tendresse. Homnage aux belles chansons. Una tendresa que es manifesta de diverses maneres. «La tendresa pot ser de moltes maneres, des d’uns nens que se’n van en bicicleta cada estiu i tots estan enamorats d’una nena; tenim una història d’amor; també existeix la tendresa cap a una filla o cap a un mateix com acceptació; així com la tendresa cap a un pare».

El desig de l’Anna Roig i l’Àlex Casanyes és que el públic del Teatre Fortuny, després del concert, tingui una sensació positiva i més ganes de descobrir la cançó francesa, perquè «no hi ha cap història igual i cada cançó convida a reflexionar sobre la vida».

Comentarios
Multimedia Diari