Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Aparcaments per ‘bicis’ en centres esportius i escoles

Whatsapp
nL’Ajuntament de Reus continua el desplegament de mesures per ordenar la circulació de bicicletes i fer-la compatible i segura amb el trànsit de vianants. Si fa uns dies es reforçava la senyalització horitzontal al Tomb de Ravals, ara s’han instal·lat nous punts d’aparcament amb capacitat per a 140 bicicletes en centres esportius i educatius de tota la ciutat.

Aquest mes de març s’han instal·lat 13 punts nous de mòduls per aparcar bicicletes a diversos equipaments de la ciutat, sobretot en centres esportius –l’Estadi Municipal i els camps de fubtol de la Pastoreta, Mas Iglesias i Reddis– i educatius –les escoles Prat de la Riba, Teresa Miquel i Pàmies i l’Institut d’Horticultura i Jardineria. A la llista també hi ha un nou aparcabicicletes a l’Edifici Tecnoparc i al Casal de Joves, a més dels carrers de Llevant i de Salvador Dalí. Amb aquesta nova actuació, Reus ja compta amb 500 places per a bicicletes a la via pública, sobretot a tocar d’equipaments municipals.

També cal tenir present les 67 places habilitades la tardor passada als 8 pàrquings municipals: Llibertat, Oques, Carrilet, La Fira Centre Comercial, Sant Ferran, Passeig Prim, Pastoreta i Baluard. Aquestes places són gratuïtes i estan vigilades; en tots els casos, la zona reservada a les bicicletes es troba a la planta -1 i a tocar d’un ascensor, des d’on es pot accedir amb la bicicleta.

Als aparcaments on és possible també es permet l’accés rodat a través de les rampes per a vehicles; és el cas dels pàrquings municipals de la Llibertat, Les Oques, Carrilet i La Fira Centre Comercial, en aquest cas, a l’entrada per l’avinguda de Sant Jordi.

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, destaca que «les actuacions públiques en favor de la bicicleta com a mitjà de transport no s’han d’entendre només com un benefici directe per als ciclistes, sinó com un element clau per a l’organització de la mobilitat al conjunt de la ciutat.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También