Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Apassionats del seguici festiu de Reus

Trobada d’elements fets per tu. La cinquena edició va reunir prop de 400 nens i nenes que van desfilar pels carrers del centre

Silvia Fornós

Whatsapp
Un moment de la cinquena edició de la trobada a la plaça del Mercadal. FOTO: Alba Mariné

Un moment de la cinquena edició de la trobada a la plaça del Mercadal. FOTO: Alba Mariné

Amb els nervis a flor de pell, prop de 400 nens i nenes de la ciutat van sortir al carrer per ballar i lluir les creacions en la cinquena Trobada d’elements del Seguici fets per tu, que organitzen Canal Reus i l’Ajuntament de Reus. Un any més la plaça del Mercadal es va omplir d’elements festius de totes les mides, formes, colors, materials...

A la cita hi van acudir el Basilisc, el Lleó, l’Àliga, una bona representació de tots els Gegants de Reus, el Ball de Cercolets, el Ball de Galeres, el Ball de Prims... Però també hi va haver convidats nous, com la Geganta Anna, creada per l’anomenada Colla Gegantera dels Cosins, formada per onze nens i nenes.

«L’alçada de la geganta és de gairebé 1,90 metres i representa una reusenca», explica el Gerard, de dotze anys. El Jofré, de la mateixa edat, va lluir un drac «fet amb folre de color verd, una capsa de cartó i amb tots els detalls». L’Abril es va decidir per crear un Nano. «El vaig escollir perquè li agrada al meu germà», explica. 

Els instants previs a l’inici de la cercavila els pares, avis i familiars van aprofitar per ultimar els darrers detalls abans de començar el recorregut pels carrers del centre de la ciutat. «Miquel, prou de donar tombs», advertia un pare al seu fill vestit de gegant Indi, emocionat per lluir la seva disfressa, a la qual no faltaven plomes de tots els colors. 

Tots els nens portaven una acreditació oficial penjada al coll. Passades dos quarts de set de la tarda va arrencar la desfilada des del carrer Major. Durant el recorregut els nens i nenes van rebre l’escalf del públic que amb els seus aplaudiments, al ritme de la música de l’Aula de Sons i d’un conjunt de músics del col·legi Turó, van reconèixer l’esforç i la creativitat dels més petits i de les seves famílies.

Per segon any consecutiu hi van participar la Júlia, de 7 anys, i el seu germà Adrià, de 4 anys. «Enguany s’han disfressat de Vitxeta i Indi», explica la seva mare, la qual confessa que «a l’agost ja és una tradició començar a fer els elements».

«He escollit la Vitxeta perquè m’agrada el seu collaret i les seves arracades», assegura la Júlia, la qual en llueix una reproducció feta amb poliespan i pintada de color rosa. Ja a la plaça Mercadal els infants van protagonitzar diverses ballades conjuntes.

En aquesta cinquena edició més de quatre-cents nens van tornar a sortir al carrer per desfilar pel centre de la ciutat. Un recorregut que enguany també va ser més llarg.

En arribar a la plaça del Mercadal, els participants van recollir, gràcies a la col·laboració de Fotoprix, la fotografia de la seva participació, una instantània única per afegir a la col·lecció d’imatges de la Trobada d’elements del Seguici fets per tu.

Temas

Comentarios

Lea También