Apropar el món drag al municipi de Prades

La vila vermella acull el primer concurs drag Miss Trumfo 2021, organitzat per l’Associació Ohana LGTBIQ+ Prades

C. VALLS

Whatsapp
La drag Gal·la Rouge, a l’esquerra del tot, va presentar l’acte dissabte. FOTO: CEDIDA

La drag Gal·la Rouge, a l’esquerra del tot, va presentar l’acte dissabte. FOTO: CEDIDA

«El meu poble ha fet un pas endavant en matèria LGTBIQ+. Celebrar el primer concurs drag a Prades ha estat un somni fet realitat, totes ens vam sentir molt còmodes», enceta conversa la drag Gal·la Rouge, qui va presentar l’acte dissabte al centre cívic de la vila.

El primer concurs drag de Prades Miss Trumfo 2021 va estar organitzat per l’Associació Ohana LGTBIQ+ de Prades, va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Prades i hi va ser present el director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat, Xavier Florensa. Aquest esdeveniment forma part de les activitats que ha ofert Prades pel pont de la Puríssima.

El certamen va acollir tres concursants drag les quals van passar per un total de quatre proves que van estar en mans del jurat. «A la primera es presentaven, a la segona feien una actuació, a la tercera es triava el millor look i a la quarta feien imitacions», enumera Rouge. Entre actuació i actuació, la presentadora pradenca va comptar amb l’ajut de la drag Melo Cotton, que es va encarregar de fer intervencions musicals i una mica show. «Les seves actuacions van servir per donar temps a les concursants per poder canviar-se de roba. Hi van participar les drags Valerie, que va esdevenir Miss Trumfo 2021, Gigi la Fox i la Frida la Ter», esmenta. Sobre com es va sentir Rouge a l’hora de presentar el concurs, resumeix que, «al principi, estava nerviosa, són moltes les qüestions que vols que surtin a la perfecció; a mesura que va desenvolupar-se l’acte, però, vaig començar a relaxar-me i, en veure la bona acollida i reacció, distesa, del públic vaig estar molt contenta.

La rebuda, diu, «ha estat molt bona, això ens dóna molta energia i il·lusió per tal de seguir fent activitats, a l’Associació Ohana. De fet, recorda que tot plegat va sorgir en una reunió de la junta de l’entitat. «Estàvem organitzant el calendari d’activitats anuals i va aparèixer la idea de muntar un concurs drag, quelcom mai vist a Prades», se n’alegra.

Qualifica Prades com a un municipi LGTBIQ+ friendly, que camina cap a una realitat més diversa. «És un referent cap al col·lectiu en el mon rural, perquè ens accepten i acullen. A més, ens han donat suport establiments del municipi, Comaigua i AstroPrades a l’esdeveniment», afegeix. A hores d’ara, des de l’associació impulsora del concurs ja munten activitats per a l’estiu. «Volem fer, també, una gay pride, des d’Ohana», assenyala.

Temas

Comentarios

Lea También