Aprovat el nou pla de Reus de polítiques de gènere per al període 2014-2018

El desenvolupament es preveu en cinc fases i busca la implicació de tothom per treballar per aconseguir la igualtat real

19 mayo 2017 23:50 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ple municipal de Reus va aprovar el 23 de desembre el Pla de Polítiques de Gènere, el document que fixa els àmbits i les línies d’actuació promogudes pels diferents serveis i departaments de l’Ajuntament de Reus per incorporar la perspectiva de gènere en la planificació, la programació i l’execució de les actuacions municipals per als propers quatre anys.

El Pla de Polítiques de Gènere 2014-2018 és el document que recull l’itinerari a seguir durant els propers anys, per incorporar en el dia a dia de l’Ajuntament les experiències, opinions i sabers de les dones i dels homes de la ciutat de Reus en igualtat de condicions, eradicant les discriminacions causades pel gènere.

Els plans d’igualtat es consideren instruments bàsics per a l’articulació de polítiques públiques de gènere. L’Ajuntament de Reus va aprovar el primer pla el 2007, el va revisar el 2010 i, quatre anys després, d’acord amb la normativa, s’ha tornat a revisar.

El desenvolupament del procés es concreta en cinc fases: la diagnosi i el disseny del Pla, totes dues fases realitzades mitjançant un procés participatiu amb la implicació del cos tècnic de l’Ajuntament de Reus, entitats i ciutadania; l’aprovació; la implementació, que es realitzarà durant els propers quatre anys, i el corresponent seguiment i avaluació.

Entre les estratègies i els principis orientadors per a la implementació del Pla hi ha visualitzar el paper de les dones en la nostra societat, el que aporten i han aportat, reconeixent les seves capacitats i sabers a tots els nivells de la ciutat, així com reconèixer el paper dels homes amb un quefer igualitari, trencant l’estereotip patriarcal i avançant cap a l’equitat de gènere. També intentarà comptar amb la implicació de totes les persones en el diàleg, el consens i el treball per aconseguir la igualtat real.

Un altre dels objectius és tenir suficient capacitat de negociació, de gestionar la diversitat, de desenvolupar l’empatia envers totes les persones que formen part d’un col·lectiu o d’una comunitat, que requereix la creació de xarxes horitzontals, de diàleg i de cooperació.

Comentarios
Multimedia Diari