Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Aprovat un pla parcial per obrir un nou sector industrial i una gran zona verda a Reus

La Comissió d'Urbanisme de Tarragona dóna llum verda al projecte

ACN

Whatsapp

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest dimarts l'edicte de l'aprovació definitiva del pla parcial urbanístic de l'antiga Comarcal -promogut per l'Ajuntament de Reus a través de Redessa- per part de la Comissió d'Urbanisme de Tarragona. L'anunci comporta la finalització de la tramitació del planejament urbanístic que permetrà la implantació de petita i mitjana indústria a l'entorn de l'antiga Comarcal i l'ordenació d'una gran zona verda de 32.000 metres quadrats a la zona del Roquís. El regidor d'Urbanisme, Marc Arza, considera que així " guanyem una zona verda i d'equipaments, millorem els accessos a la Comarcal i obrim la porta a una nova zona industrial i de serveis".

El pla parcial té tres objectius: ampliar el sòl industrial disponible a la ciutat, ordenar l'accés a la ciutat per la carretera de Riudoms i enllaçar la nova zona industrial amb la nova zona verda que s'obrirà a banda i banda de la variant de la carretera T-11. Per complir els tres objectius, l'ordenació del sector que planteja el pla parcial defineix el sòl urbà industrial en els terrenys a ponent de la variant, mentre que la part situada a llevant es destina íntegrament a sistema d'espais lliures i equipaments.

Tot l'àmbit té una superfície de 266.835,70 metres quadrats, dels quals 111.753,20 seran de sòl privat: indústria aïllada (35,93% del total de de l'àmbit), indústria en filera (5,42%) i equipament privat (0,5%). Els 156.788,30 metres quadrats restants seran sòl públic: viari i aparcament (21,38% del total de l'àmbit), espais verds, parcs i jardins (15,88%) i equipament (6,75%). La resta es destina a reserves.

Els equipaments es proposen en tres sectors: dos situats a la part sud del sector (un al costat de Mas Sedó, que correspon a l'escola d'Agricultura de la Generalitat, i l'altre que engloba les edificacions qualificades el PGOU com edificis d'interès històric artístic) i el tercer a la part nord, dins la nova gran zona verda. L'accés al sector industrial es preveu des de la carretera T-310, en un punt pròxim a la rotonda de la variant. El pla parcial proposa també un segon accés des de la rotonda del polígon Agro Reus.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También