Arrenca la Fira d’Artesans amb parades renovades

El certamen que s’allargarà fins diumenge comptarà amb emotiu record als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils de l’any passat

17 agosto 2018 09:24 | Actualizado a 17 agosto 2018 09:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira d’Artesans d’Altafulla s’ha convertit en un referent de primera línia al territori com aparador de la creació artesana a casa nostra. Ahir a les sis de la tarda s’obria aquest certamen organitzat pel Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla, amb el suport de l’Ajuntament, amb més força que mai, pel desig de completar la vintena edició de l’any passat en què l’esdeveniment es va veure privat del vessant cultural, a causa dels atacs terroristes perpetrats el 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils.

En record d’aquest fet luctuós, avui al vespre a l’escenari del recinte firal es retrà homenatge a les víctimes, amb un emotiu minut de silenci. La zona de les Eres d’Altafulla, darrere del castell ahir ja es va omplir de públic, així que queia la tarda, amb gent de totes les edats, famílies senceres, grups d’amics, altafullencs i turistes, per fer una passejada a redós de les 120 parades. Enguany amb la particularitat que «s’ha renovat el 30% de les parades per mantenir la fira ben viva i dinàmica», explica Diego Spano el coordinador del certamen. Entre les novetats Spano destaca la participació d’un artesà que confecciona espardenyes «que no havíem tingut mai», joguines de fusta a l’estil català i una vaca de fibra de vidre, aquesta situada a la zona del parc del Comunidó tocant a la granja d’animals, «per aprendre a munyir», entre altres novetats, amb la finalitat d’inculcar entre els més joves els valors de l’artesania.

Pel que fa a la mostra d’oficis, el públic pot contemplar com treballa el ferrer, el fuster, la filadora, el pica-pedrer, la ceramista, i de manera especial en aquesta ocasió, la demostració de vidre bufat. Les entitats culturals locals també tenen un paper important durant els quatre dies i la música és un dels plats forts, com és habitual. Ahir a la nit es va poder escoltar la cantautora vallenca Maria Jacobs, i avui serà el torn del concert d’arpes Trio 114 Cordes i el grup Vintage Cover Band. El grup Julivert actuarà demà amb caçons populars i diumenge apareixeran els Gegants d’Altafulla.

Es preveu més públic
En definitiva, la barreja de creació artesana i artística configuren «una fira molt valorada per expositors i públic visitant, que es promociona tota sola», ha manifestat Fèlix Alonso, Alcalde d’Altafulla. Les previsions apunten que aquesta 21a edició «pot registrar una assistència de públic al voltant de les 40.000 persones, superant les xifres d’altres edicions», afirma Jaume Sánchez, regidor de Turisme de la localitat.

Comentarios
Multimedia Diari