Arrenca la Marató de Sang 2.0 amb una crida al recanvi generacional

L'hospital Sant Joan preveu superar les 150 donacions des d'ahir fins aquest dijous enel marc d'una campanya a tot Catalunya

19 mayo 2017 23:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Cada any, al voltant de 25.000 persones deixen de convertir-se en donants de sang, perquè aquesta pràctica, com tot, té un límit d’edat. Davant d’aquesta xifra és fa més important que mai atraure els donants més joves i aquest és un dels objectius principals de la Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya.

Des d’ahir i fins aquest dijous, l’Hospital Sant Joan de Reus es va afegir a aquesta campanya que va arrencar divendres passat a Barcelona. Sota el lema ‘Donar sang et fa gran’, aquesta marató vol «fer una crida al relleu generacional» assegura Enric Contreras, el director del Banc de Sang i Teixits de Tarragona i les Terres de l’Ebre, el qual afegeix que «necessitem gent amb 18 anys que s’incorpori al circuit de donació de sang».

‘Donar sang et fa gran’

És per aquest motiu que la campanya té aquesta connotació 2.0 perquè «volem parlar el llenguatge de la gent jove a través de Facebook i Twitter per tal que les xarxes socials bullin amb les donacions de sang», explica Contreras. Per aconseguir captar aquest target de població, existeix la figura de l’ambaixador que té la finalitat de dinamitzar aquest tema a través de les xarxes. El nostre territori compta amb tres joves que assoleixen aquest rol.

Al marge d’aquest grup d’edat, la Marató de Donants de Sang 2.0 està oberta, evidentment, a tothom, i durant el primer dia, l’Hospital Sant Joan de Reus ja tenia més de 50 reserves, una xifra que fa pensar als organitzadors que se superaran les 150 donacions a Reus, durant aquests tres dies. Es tracta d’un bon nombre, segons el director del Banc de Sang i Teixits, perquè «cal tenir en compte que un dia de cada dia, poden venir a l’Hospital al voltant de 10 donants», comenta Contreras. Tot fa pensar que la campanya té «l’èxit assegurat», afegeix.

La convocatòria d’aquesta Marató en aquest període de l’any té una raó molt concreta. I és que els mesos de desembre i gener són els més complicats pel Banc de Sang perquè les seves reserves baixen, després de les vacances de Nadal.

Arran de la campanya iniciada a Barcelona la setmana passada, s’han adherit els centres hospitalaris més importants del país. Pel que fa al nostre territori, hi participa l’Hospital Sant Joan de Reus, el Joan XXIII de Tarragona i el de la Verge de la Cinta de les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari