Arrenca la vintena edició del Trapezi

Places, carrers i teatres acolliran els espectacles de 31 companyies. El cabaret inaugural és avui, a les 22.30 hores, a la plaça d'Anton Borrell

19 mayo 2017 19:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus es convertirà a partir d’avui i fins diumenge en la capital del circ de Catalunya. El festival Trapezi celebra la vintena edició, un aniversari que omplirà la ciutat d’art circense amb la presència de 31 companyies nacionals i internacionals. Places, carrers i teatres de la capital del Baix Camp (fins a 14 espais) seran l’escenari de malabars, equilibris i verticals de la mà de 118 artistes i professionals del circ.

El resultat serà una mostra de 20 de disciplines: verticals, manipulació d’objectes, acrobàcia, contorsió, suspensió capil·lar, Beat-Box, malabars amb pilotes normals i de rebot, masses, diàbolo, perxa xinesa, roda Cyr, trapezi en solo i en duo, corda volant, equilibris acrobàtics, equilibris sobre ampolles, corretja aèria i funambulisme.

La màgia del circ començarà avui amb la inauguració de la fira a Cal Massó. Serà a partir de les vuit del vespre, amb els parlaments institucionals i l’actuació de Julie Bergez. Després la plaça d’Anton Borrell es convertirà en l’epicentre del festival amb el cabaret inaugural que començarà a les 22.30 hores. Un tast de les propostes artístiques protagonitzades per Animal Religion, Julie Bergez i Atempo Circ.

L’organització s’ha vist obligada a canviar l’espectacle de la companyia Nueveuno (previst el divendres i dissabte a les 23 hores) a causa d’una lesió d’un dels seus integrants. Substituirà l’actuació la companyia catalana Psirc, amb l’espectacle Acrometria a la plaça d’Evarist Fàbregas. El públic podrà gaudir d’un triangle emocional, metafòric i abstracte, on es pot jugar a crear noves geometries humanes.

Exposició commemorativa

A més d’en viu i en directe, el públic de la Fira del Circ de Catalunya també podrà gaudir de l’art circense a través de la fotografia. I és que de manera especial i coincidint amb el 20è aniversari del festival, un centenar de comerços de la ciutat exposaran en els seus aparadors imatges que el fotògraf Tjerk Van der Meulen ha capturat durant aquestes dues dècades.

Aquest recorregut és un reclam que convida al públic a participar en un concurs. Els ciutadans hauran de resoldre una butlleta amb diverses preguntes que podran entregar al punt d’informació de la Fira, ubicat al Castell del Cambrer (pl. del Castell).

Els guanyadors, cinc, obtindran el llibre commemoratiu 20elefants per un Trapezi. És un recull de les imatges del fotògraf Tjerk van der Meulen i 20 escrits de personatges estretament vinculats amb el festival. Un record en paper de la trajectòria de la Fira del Circ de Catalunya.

CONSULTA'N AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ 

Comentarios
Multimedia Diari