Arriba la cinquena edició del Festival de Lego de Montblanc, Brickània, els dies 8 i 9 de juny

03 junio 2019 10:55 | Actualizado a 05 junio 2019 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Torna el Festival de Lego de Montblanc Brickània, que celebrarà la seva cinquena edició els dies 8 i 9 de juny. D’entre les propostes s’han escollit catorze dioramistes d’Ayegui (Navarra), Barcelona, el Catllar, Granollers, Les Borges Blanques, Manresa, Pallejà, Reus, Sant Martí Sarroca i Santa Perpètua de Mogoda. El festival conservarà un diorama dedicat a un tema que ha anat lligat a Brickània des de la primera edició del festival: Star Wars.

El cartell de l’edició d’enguany està inspirat en la línia de Lego dedicada als personatges de Marvel. És per això que hi ha dos diorames temàtics: Marvel Súper Herois i Marvel Triskeion.

La resta de propostes presentades pels dioramistes porten per títol: Caçadors de monstres i vampirs, Campaments d’estiu a Heartlake, Castell en un temps, Circuit Fórmula 1, Gran Plaça Brick, La ciutat i els trens, Parc d’atraccions, Pirates!, Polígon Industrial i Temps de Castells. Com a novetat, s’instal·larà un diorama especial a l’antiga església de Santa Magdalena que consistirà en un circuit de boles Lego GBC. Fins al 7 de juny es poden comprar les entrades a l’Oficina de Turisme de Montblanc. Es poden adquirir en l’horari habitual d’atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 h a 17 h, dissabtes de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h i els diumenges de 10 h a 14 h. Els preus de les entrades són populars. L’entrada per a un sol dia: a partir de 14 anys, 3 €; joves d’entre 7 i 13 anys, 2 € i fins a 6 anys, gratuït; l’entrada de cap de setmana: a partir de 14 anys, 4 €; joves d’entre 7 i 13 anys, 3 € i fins a 6 anys, gratuït.

Per als interessats, hi ha més informació al web www.brickania.cat.

Els orígens

Aquest esdeveniment va néixer el 2015 amb l’objectiu de ser un element d’atracció turística a Montblanc just a les portes de l’estiu. Està adreçat a tots aquells amants dels bricks de Lego, tant el públic col·leccionista com el menys especialitzat. L’activitat s’integra en el calendari d’activitats que continuarà amb Terrània els dies 27, 28 i 29 de setembre; Clickània els dies 12, 13, 19 i 20 d’octubre; i Safrània365, una programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que s’està celebrant de l’abril al desembre. Els col·laboradors i organitzadors de la iniciativa, l’Ajuntament de Montblanc (i més concretament l’Àrea de Turisme), compta amb l’assessorament d’aficionats i col·leccionistes.

En el cas dels tallers i les demostracions, compten amb el suport de Dynamind. En aquesta edició, l’ajuntament també compta amb la col·laboració dels Guies de Montblanc i la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc.

Comentarios
Multimedia Diari