Art a subhasta contra les violències masclistes a Reus

L'entitat Comerç Solidari Reus subhastarà de l’1 al 31 de març les obres de trenta artistes que van estar exposades pel 25N als aparadors de 70 botigues de la ciutat

26 febrero 2021 08:54 | Actualizado a 26 febrero 2021 09:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els comerços de Reus han volgut visibilitzar la lluita feminista a través de l’art. El passat mes de novembre Comerç Solidari Reus va impulsar la campanya ‘Aparadors contra la violència masclista’. Una trentena d’artistes van exposar les seves obres contra la violència masclista als aparadors de 70 comerços de la ciutat. En cadascun d’ells, també s’hi van vendre postals de les diferents peces artístiques en miniatura amb l’objectiu de recaptar diners per a l’entitat barcelonina, Lligam dona, que ofereix un habitatge temporal i atenció socioeducativa a dones que han patit violència masclista. Fins ara han aconseguit recaptar 2.000 euros. 

Fons per a Lligam dona

Des de Comerç Solidari Reus volien cloure la campanya amb una festa i poder així recollir més diners per Lligam dona, però amb les restriccions per frenar els contagis de la Covid-19 no ha estat possible. Però des del col·lectiu s’han reinventat i realitzaran una subhasta online de les obres originals dels diferents artistes.

«La subhasta començarà el dia 1 de març i s’allargarà fins al dia 31», explica la Raquel Olivas, de Comerç Solidari Reus. Cada dia se subhastarà una obra d’un artista diferent amb un preu de sortida mínim de 30 euros des de l’Instagram de Comerç Solidari Reus. En cada post s’hi detallarà qui n’és l’artista, les tècniques que ha fet servir i també les mides de l’obra, entre altres.

Des de les 10 del matí fins a les 20 hores, els participants podran deixar un comentari amb el preu que pagarien per tal d’aconseguir l’obra d’art. La persona que hagi ofert més diners fins a les vuit del vespre, és la que s’endurà la peça en qüestió.

L’entitat ha decidit fer la subhasta durant el mes de març, ja que el 8M se celebra el Dia de la Dona. Anna Sentís, una de les integrants de Comerç Solidari Reus, va voler agrair «la gran acollida» entre comerciants i artistes que ha tingut la iniciativa dels ‘Aparadors contra la violència masclista’, «ha sigut una manera de visibilitzar que la violència masclista és un problema de tota la societat», diu. En aquest sentit, expliquen que els alumnes de l’Institut Baix Camp, o l’Institut Salvador Vilaseca també van treballar les violències masclistes a través de les obres dels aparadors. Des de Comerç Solidari Reus creuen que la iniciativa ha servit per fer pedagogia i va ser com «un crit de Reus en contra de la violència masclista», amb mirades molt diferents de tots els artistes. 

Encara que la campanya dels aparadors ja hagi finalitzat, els comerços segueixen venent postals de les obres per 3 euros.
Des de fa tres anys, Comerç Solidari Reus pel 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències masclistes, organitzava la Festa Lila que destinava els diners recollits a diferents associacions que atenen i donen suport a dones maltractades. Enguany amb la pandèmia es van reinventar amb

Comentarios
Multimedia Diari