Artesans del plat combinat

Bar Nebraska: Antonio Victorio i Matilde Porqueras

19 mayo 2017 16:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Antonio Victorio i la Matilde Porqueras porten prop de 29 anys al Bar Nebraska i diuen que es diferencien de la resta de bars pels seus plats casolans i el seu àpat estrella: els calls. No es queden enrere, però, en el tema dels preparats combinats, en són gairebé uns artesans i especialistes. Al·lcient que complement amb entrepans i tapes. «Fem molts plats combinats, potser fem més peix que carn però optem sempre per la varietat. Val a dir, que la mestressa també elabora les truites de patates que són imperdibles aquí. Tothom en vol repetir», explica l’Antonio Victorio en un moment de tranquil·litat al bar del carrer del Doctor Jaume Peyrí. «Tot i que també en fem de truites amb carxofa, s’estimen més la clàssica», complementa informació Porqueras. Ella és la cuinera. Exemples de plats elaborats amb el peix com a protagonista? Sí, i una bona pila. «Fem sèpia estofada i a la planxa, pop a la gallega, etc.», detalla a mode de llista i de memòria el cambrer. La tipologia de plats es també es trien segons l’estació. «A l’estiu, la gent s’estima més l’ensaladilla rusa , per exemple, ens la demanen molt», aporta la cuinera. Són molts els anys que hi són allà i com bé diuen tots dos «han passat moltes coses. El secret per durar potser és la constància i la dedicació. No tanquem els migdies i aprofitem tothora per atendre el client». Ell s’hi està tota la jornada sencera, ella marxa la tarda durant una estona. Els dies de festa, però, tanquen. Pel que fa al perfil de gent que reben, és d’allò més generós i ampli. En tenen de diferents oficis, del barri i de fora.


Clientela d’ofici
Tant cuinera com cambrer troben que hi ha molt de públic treballador i d’allò més fidel, «la gent varia molt a l’hora d’escollir els llocs, però. No obstant això, rebem molts clients d’escoles com ara mares, pares i professors, fins i tot, gent del Consell Comarcal. I quan el Matadero encara funcionava, també rebíem molts dels treballadors. Arribaven a esmorzar tots plens de sang». Tenen clientela d’ofici, per descomptat. Pel que fa a l’afició futbolística, al Bar Nebraska també vénen molts seguidors del Barça. «Almenys prop d’un 90% ho són. L’ambient en una sessió d’aficionats és força tranquila. La gent acaba berenant o sopant. A més, vénen parelles i famílies senceres. S’omple amb facilitat, la veritat», puntualitza l’Antonio.


La crisi
Sobre les màquines escurabutxaques que hi ha al negoci, tots dos corroboren que la gent mira molt més la butxaca, ja que la crisi «ha afectat a tots els nivells. Encara ens estem recuperant, sembla que l’assumpte torni a arrencar, però molts han perdut la feina i s’ha notat en el consum. Ara, el client en comptes de prendre dues cerveses en fa una». Han notat els daltabaixos, però també han sabut adaptar-se, tot s’ha de dir. El futur el contemplen força estable. «Aguantarem fins a la jubilació. Tot i no tenir fills, en pic deixar nosaltres el negoci quan arribi el moment, no tindrem en principi continuïtat de la nostra família», conclou la parella del Bar Nebraska.

Comentarios
Multimedia Diari