Augmenta la pugna al FEC de Reus: 25 curts de 17 països europeus competeixen en la secció oficial

El Festival Europeu de Curtmetratges ofereix projeccions gratuïtes, trobades amb els realitzadors i activitats per a infants

19 mayo 2017 15:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dimecres arrenca a Reus el Festival Europeu de Curtmetratges (FEC Festival), un dels certàmens internacionals de referència dedicats al curtmetratge de ficció europeu. En aquesta 19ena edició s'han programat 25 curts de 17 països que competirà en la secció oficial. Bona part dels seus realitzadors es reuniran a la capital del Baix Camp. La sessió inaugural del FEC es farà aquest dimecres al vespre al Teatre Bartrina amb un homenatge al curtmetratge 'TimeCode' de Juanjo Giménez, nominat als Oscar 2017. Per segon any consecutiu, es farà la secció Panorama CAT per premiar el talent del país i on competiran 8 curtmetratges d'autoria catalana. Durant el Festival s'oferirà diverses projeccions paral·leles gratuïtes per a tots els públics, trobades amb realitzadors, concursos, tallers, exposicions i activitats per a infants, entre d'altres.

En la secció oficial a competició, enguany el FEC Festival ha programat 25 films (un més respecte a les edicions anteriors) pertanyents a 17 països europeus, entre els quals destaca la presència de 'TimeCode' de Juanjo Giménez (projecte nascut a Reus, nominat als Oscar 2017 en la categoria a millor curtmetratge i guanyador del Goya 2017, el Gaudí 2017 i la Palma d'Or 2016). El curt tindrà un especial homenatge durant la sessió inaugural i es farà una trobada informal amb el seu director al Museu del Vermut. 

El jurat de la XIX edició estarà integrat per l'il·lustrador francès Serge Bloch, la directora de cinema Mar Coll, el director anglès Gabriel Gauchet, la periodista i presentadora de televisió Elisenda Roca i Marcello Zeppi, president del Festival Internacional de Curtmetratges de Montecatini (Itàlia). 

Com a novetat, enguany també s'afegirà un jurat integrat per joves de diferents instituts a fi de deliberar el lliurament dells premis als millors curtmetratges, el premi del Públic al Millor Curtmetratge, el premi Bigas Luna a la Millor Història, i els premis Microfilm. La secció Panorama CAT compta amb un jurat específic integrat per Carles Prats (gerent de Vermuts Miró), Oriol Sala-Patau (productor de televisió i cinema) i Bel Olid (escriptora). L'obra guanyadora serà distingida com a Millor Producció Catalana amb un premi de 1.500 euros.

També participaran 10 curtmetratges europeus dintre de la secció paral·lela Panorama, la qual reuneix els treballs que no han estat seleccionats a concurs però destaquen per la seva qualitat i opten al premi del Públic.

En els darrers dies el FEC Festival ja ha començat a escalfar motors amb algunes de les activitats paral·leles que ofereix per fomentar i estimular la creativitat entre els més joves. El passat 2 de febrer es va obrir la convocatòria per participar en el concurs de Microfilms, al qual s'han presentat més de 50 propostes. Es tracta de curtmetratges d'un minut de durada que s'han de fer en un cap de setmana i a partir d'un tema concret. 

A més, en aquesta edició el públic del FEC hi ha noves activitats com el taller d'animació col·lectiva 'La Parafernàlia' o la 'I', el cinema més petit del món, situat al mig de la plaça Mercadal de Reus, que oferirà sessions gratuïtes de curtmetratges d'animació el proper dissabte.

Comentarios
Multimedia Diari