Baixada d'andròmides sota la pluja a Reus

La pluja no ha estat impediment perquè una quinzena de ‘trastos’ es llencessin des del Passeig Sunyer fins al carrer Sant Joan

30 septiembre 2017 18:22 | Actualizado a 30 septiembre 2017 18:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus ja té la seva baixada d’andròmides. La pluja que ha caigut aquest dissabte sobre la capital del Baix Camp no ha estatimpediment perquè una quinzena de ‘trastos’, pilotats per intrèpids participants, es llencessin des del capdamunt del Passeig Sunyer fins al carrer de Sant Joan, al costat del Mercat Central, tot fent una sèrie de ziga zagues pels carrers de Sant Celestí, Pròsper de Bofarull i un trocet de l’Avinguda Prat de la Riba.

La crida era a les cinc de la tarda, però les primeres andròmides han començat a baixar cap a tres quarts de sis. Plovia, però al llarg del recorregut hi havia gent amb paraigües esperant per veure una activitat inèdita a la ciutat, que ha estat possible gràcies a la iniciativa conjunta dels Xiquets de Reus i la Colla Gegantera del Carrasclet.

Abans de que comencèssin a baixar els primers ‘trastos’, Xavier Pàmies, del Forn Sistaré, ha estat el primer en fer el recorregut damunt del tricicle que fa servir per repartir el pà per tota la ciutat, acompanyat pels aplaudiments del públic. Després han començat a baixar la resta d’andròmides, amb diferents models de carrosseries, com vaixells pirates o un particular vehicle de guàrdies civils amb la cara del Piolin. Un dels punts més especials del recorregut ha estat a mitja avinguda President Macià, al costat del Mercat Central, on una rampa obligava als vehicles a saltar.

La festa ha continuat cap al vespre amb un concurs d’escalabirres, on els participants es van dedicar a apilar caixes de cervesa. Després de l’entrega de premis, la jornada finalitzarà amb un sopar popular.

Els actes d'aquest dissabte, tots inclosos en el programa de la Festa Major de Misericòrdia, també han ofert pels carrers del centre una trobada de Balls de Pastorets. D’altraba banda, al saló de plens de l’Ajuntament de Reus ha tingut lloc la representació teatral de ‘Lo matrimoni civil’, que ha evocat la primera boda civil de l’Estat, a càrrec del grup teatral Maiestard. L’espectacle ha acabat amb un ball a la Plaça del Mercadal, amb la col·laboració de l’Esbart Reus Dansa i l’Acadèmia de Perruqueria i Estètica Llongueras de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari