Blancafort acull els elements festius

La Urbanització Blancafort va tornar a homenatjar els elements festius més modestos en una trobada que s'ha consolidat dins les festes d'aquest barri de Reus

19 mayo 2017 22:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

No és fàcil mobilitzar unes quantes colles de nanos, capgrossos i gegants quan el termòmetre supera els 30 graus, però l’Associació de Veïns Urbanització Blancafort ho va tornar a fer ahir a la tarda durant la setena edició de la Trobada d’Elements Festius. Enmig d’un bat de sol que sembla que ha arribat però no vol marxar, els participants van arribar ben preparats per combatre la calor, amb botelles d’aigua a dojo que ajudaven a hidratar-se abans de introduir-se dins del gegant o col·locar-se el capgròs.

Al marge dels elements festius més coneguts de les ciutats (a Reus tenim el recent exemple de la Festa Major de Sant Pere), també existeixen d’altres de barris o pobles que, tot i ser més modestos, també tenen dret a tenir el seu moment de glòria. Ahir es van tornar a veure a Blancafort per celebrar la festa del barri. Allà hi eren: el Drac de Blancafort, els Nanos del barri Santa Teresa; els Nanos de la Fundació Mossèn Frederic Bara, la Blanca i el Fort (Nanos de Blancafort), els Nanos de Riudecanyes, els Capgrossos de Vandellòs, la mascota Campi de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, el gegant Avi Joan de l’esplai Fem-nos Amics de Reus i el gegants Primet, Calutxo i Pitu de la Colla Gegantera el Fènix. Sense oblidar-nos dels grallers Canya d’Or, Xarrup, i els de les colles Fènix, Vandellòs i Riudecanyes.

Al marge de passar-s’ho bé i gaudir d’una tarda de balls i un berenar, la Trobada d’Elements Festius de Blancafort també té un caire solidari. Josep Maria Galofre, de l’associació de veïns, recordava ahir al Diari que «abans entregàvem un obsequi a tots els participants, però ara només els donem un diploma. Els diners que ens estalviem, uns 200 euros, els entreguem a la Fundació Mossèn Frederic Bara, que treballen ajudant els infants més desfavorits».

Precisament, aquesta fundació també va ser protagonista ahir per un altre motiu, ja que també un grup de nens va participar portant els nanos i es van endur un fort aplaudiment de la resta de participants.

Després de recollir els diplomes, els elements festius van fer una cercavila pels carrers de la urbanització, per finalitzar amb una ballada individual i una posterior ballada conjunta. Com no podia ser d’una altra manera, la festa va finalitzar amb un berenar per a tothom, tot i que hi havia quasi més set que gana. La calor, la culpable.

 

Comentarios
Multimedia Diari