Blancafort, una dècada d´esforç

L´Associació de Veïns celebra enguany el seu desè aniversari. L´entitat ha lluitat per aconseguir innumerables millores al barri. Una de les més importants ha estat el local social

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Associació de Veïns de la Urbanització Blancafort està de celebració. Enguany l’entitat veïnal celebra 10 anys, tot i que aquesta zona residencial del sud de la ciutat es va començar a construir cinc anys abans. El president de l’entitat té fresc el record de la creació de la urbanització. «Es va fer en dues fases, el que va suposar que el barri anés creixent i acollint nous veïns a poc a poc», explica Bartolomé Pluma.

Cinc anys després de l’arribada dels primers residents, l’any 2005, un grup de veïns va decidir constituir l’Associació amb un objectiu principal: «millorar la urbanització des de tots els aspectes». «El que des d’un principi hem volgut és que la urbanització fos considerada un barri més de la ciutat. Per aquesta raó una de les primeres iniciatives va consistir a donar a conèixer la nova àrea veïnal a la resta de Reus». Actualment prop de 300 persones resideixen en aquesta zona del sud de la ciutat.

Un dels principals assoliments de l’entitat durant tot aquest temps ha estat aconseguir un local propi després d’anys de reivindicacions. La gesta es va produir el 2013, quan l’Ajuntament adequà un mòdul prefabricat de 120 metres quadrats a prop d’una zona infantil de la urbanització.

«Aconseguir aquesta seu social ens ha permès des d’aleshores poder realitzar moltes activitats a les quals abans havíem de renunciar per falta d’espai», explica Bartolomé Pluma, qui el dia de la presentació del nou local (24-02-2013) va afirmar que «avui és un dia històric per a la Urbanització Blancafort, però això no ha estat fàcil». L’entitat va estar set anys sense local veïnal abans d’inaugurar l’espai.

De fet, durant tots aquests anys l’Associació de Veïns de la Urbanització Blancafort ha fet de les activitats i actes socials i lúdics part de la seva personalitat. Sortides amb bicicleta, actes solidaris, la creació dels Nans de Blancafort, etc., formen part de l’àlbum de records. Aquesta dècada ha deixat lloc per nombroses anècdotes.

Pluma recorda que «una nit que vam trucar a la Guàrdia Urbana després de realitzar el servei i tornar cap a Reus va xocar contra el carrer del davant perquè no coneixien la urbanització».

Bartolomé Pluma està al capdavant de l’entitat veïnal des de la seva creació, després de tant temps s’enorgulleix de la feina aconseguida amb el suport de tots els socis. «En els darrers anys hem aconseguit incorporar gent nova i jove, i això és tot un orgull», afirma Pluma, que xifra en 40 anys la mitjana d’edat dels residents de la urbanització Blancafort.

Tot i l’esforç aconseguit durant aquesta dècada, la llista de ‘coses pendents’ encara és prou important perquè l’activitat de l’entitat sigui imprescindible a la urbanització. «Hem aconseguit normalitzar el servei de recollida de la brossa, instal·lar una senyalització digna als carrers i la construcció d’un parc infantil per als nens del barri, però encara resten projectes», explica Bartolomé Pluma.

Entre els qui ocupen les primeres posicions està el desig de tenir una línia regular d’autobús urbà. «Ho hem reclamat en diverses ocasions però de moment no ens n’hem sortit. Però continuarem lluitant», assegura el president de l’Associació de Veïns.

El principal front que actualment tenen obert els veïns de la Urbanització Blancafort és el projecte relacionat amb la carretera de Cambrils, un exemple més de l’esperit reivindicatiu que durant aquests anys ha tingut l’Associació en la defensa dels seus interessos.

Comentarios
Multimedia Diari