Bèsties i balls escalfen motors per Sant Pere

Centenars de nens i nenes van omplir La Palma per seguir el darrer assaig abans de l’inici de la Festa Major

21 junio 2019 19:00 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les notes musicals de la mítica ‘Festa Major’ de la Trinca han donat la benvinguda als centenars de nens i nenes que han omplert aquest divendres La Palma plens d’emoció. Tots ells estaven a punt per començar a ballar i aplaudir de valent al ritme del Basílisc o del Lleó. I és que, quan encara falten dos dies pel pregó i la primera tronada del Sant Pere d’enguany, els més petits ja tenen ganes de Festa Major. També tots els integrants del Seguici Festiu, que aquest vespre d'han esmerçar de valent en el tradicional darrer assaig abans de les festes. 

Els primers a sortir al mig de la plaça central de La Palma ha estat el grup de trabucaires de la ciutat. La seva presència ha alertat alguns dels infants presents que, ràpidament, es van tapar les orelles. Falsa alarma, ja que cap dels trabucaires va utilitzar l’arma de foc. Llavors sí, sense perdre ni un minut, ha sortit el Drac de Reus davant els aplaudiments i crits de tots els xiquets. En aquest cas, alguns sí que han trobat a faltar el seu foc i l’espetec dels seus petards.

Però els que més aplaudiments s'han emportat han estat la Cucafera, el Basilísc, que ha escenificat dos balls, el Lleó petit i els gegants. Entre les parelles presents, el nou pentinat de La Vitxeta, ara amb una llarga cabellera, ha estat de les coses més comentades. Tampoc han evitat les mirades els portadors del Lleó, tot i que no han desvetllat com seran els nous vestits que estrenaran aquestes fetes. Els balls, com el de Cercolets, també han despertat la simpatia de molts infants.

Cercavila petit

L’assaig final dels elements que integren el Seguici Festiu abans de l’inici de Sant Pere s’ha consolidat amb els anys com un esdeveniment imprescindible dins de la seva programació. Tots els anys, centenars de nens i nenes es congreguen a l’espai exterior de La Palma per veure actuar les bèsties o els gegants de ben a prop per primera vegada. 

La segona ocasió arribarà ben aviat. De fet, aquest mateix dissabte està previst que una cercavila integrat pels nanos petits, la Mulassa petita, els Gegants petits i l’Àliga petita recorrin els carrers del centre de la ciutat durant tot el dia.   
 

Comentarios
Multimedia Diari