Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Bus gratuït pels alumnes dels instituts de Reus durant una setmana

Els més de 8.000 estudiants de la ciutat gaudiran del bus municipal gratuït del 18 al 22 de setembre. Els tíquets seran a través de codi QR o de l'App de Reus Transport

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un dels busos municipals de Reus Transport. Foto: A. González

Imatge d'arxiu d'un dels busos municipals de Reus Transport. Foto: A. González

L’empresa municipal de transport públic, Reus Transport, aprofitarà l’inici del curs escolar per promocionar l’ús del bus urbà municipal entre els alumnes d’institut de la ciutat. Del 18 al 22 de setembre serà la setmana del transport gratuït per als més de 8.000 estudiants, que disposaran de bitllets gratuïts per anar i tornar de l’institut a través de codis QR o de l’App de Reus Transport.

Amb aquesta iniciativa, Reus Transport vol promoure l’ús del transport públic entre alumnes de secundària, batxillerat i formació professional amb el lliurament a tots els alumnes d’institut de la ciutat d’un fulletó que incorpora bitllets gratuïts per anar i tornar del centre educatiu entre el dilluns 18 i el divendres 22 de setembre.

El fulletó, que es repartirà a tots els instituts públics i concertats de la ciutat, incorporarà dos bitllets en format codi QR per a cada dia: un d’anada, que permetrà viatjar de 7 a 9 del matí, i un de tornada, per agafar el bus entre les 2 del migdia i les 6 de la tarda.

Es disposarà de dos viatges un matí (de 7 a 9h) i un de tarda (14 a 18h)

Aquests bitllets en format QR adreçats als estudiants de secundària també estan disponibles a l’aplicació de Reus Transport, disponible a l’App Store i a Google Play. Per tant, si algun alumne no porta el cupó corresponent, podrà viatjar gratuïtament si disposa de l’app al seu mòbil. El regidor d’Urbanisme i president de Reus Transport, Marc Arza, ha explicat que l’acció de promoció del transport públic s’emmarcarà dins de la setmana de la mobilitat sostenible i preveu tindre «un gran impacte» i que «molts estudiants s’apuntin a agafar el bus per fer els desplaçaments entre casa i l’institut.»

Les ‘Línies Instituts’

A banda de les línies convencionals, l’empresa Reus Transport ofereix tres línies específiques conegudes com ‘Línies Instituts’. Aquestes són, en primer lloc, la L40 i la L41 que funcionen durant el curs escolar de 7:30 a 8:30 h. Després està la tercera línia, la L42, que oferirà servei als instituts Gabriel Ferrater i Domènech i Montaner i que funcionarà els feiners de tot l’any i en horari de matí i migdia. Les línies L10, L33 i L50 també tenen parades prop dels instituts més allunyats del centre de la ciutat. 
Cal destacar també que Reus Transport disposa de targetes multiviatges amb descomptes sobre la tarifa general. La Targeta Tjove és l’abonament per a persones de 12 a 30 anys, empadronades a Reus. Es tracta d’una targeta personal i intransferible que emmagatzema com a màxim cinc recàrregues de 10 viatges cadascuna; el preu de cada recàrrega té un cost de 6,15 euros.

Aquest abonament permet el transbord gratuït entre línies diferents durant una hora i 15 minuts. El punt de venda de la targeta i les recàrregues és el Casal de Joves La Palma.

Temas

Comentarios

Lea También