Busquen suport per crear un carril per a discapacitats en una residència de Reus

La proposta dels familiars de la Marinada ha estat seleccionada en un concurs de Navarra

13 agosto 2019 09:49 | Actualizado a 15 agosto 2019 09:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Familiars de la Marinada busca vots per guanyar un concurs de Navarra organitzat pel laboratori farmacèutic Cinfa. L’empresa ha volgut celebrar els seus 50 anys amb el concurs ‘Contigo, 50 y más’. Aquest ofereix 5.000 euros a les 50 entitats sense ànim de lucre que presentin les millors propostes per a la inversió d’aquests diners i resultin guanyadores en la votació popular en línia.

El projecte presentat pel centre la Marinada té l’objectiu de crear un vial terapèutic que envolti la residència i el Centre de Dia. «Som una residència per gent discapacitada i no disposem d’un espai perquè la gent amb cadira de rodes pugui gaudir del jardí i de la natura», assegura Maika Peralta, treballadora del centre. Fins ara, els pacients amb cadira de rodes quan rebien les visites dels seus familiars i amics havien de limitar el seu recorregut a un espai molt petit.

A més, l’associació  ha exposat a través d’una nota de premsa que la  presència del vial terapèutic en el centre millorarà la qualitat de vida de les persones. Ja que, incorporarà la psicomotricitat en les activitats dels pacients, nous espais de relació entre usuaris i familiars i un espai adequat on els pacients puguin moure’s de forma autònoma.

Empreses participants

Per a poder tirar endavant aquest projecte, diferents empreses de la zona han volgut participar-hi. La Fundació Privada Reddis, la Fundació La Caixa, els concessionaris Autolica Tarragona i el Club Lions Reus hi han aportat el seu granet de sorra. La Fundació PortAventura també va donar els diners recollits en les inscripcions del torneig de golf que va tenir lloc el passat 25 de maig. 

‘Contigo, 50 y más’

La decisió final per a nomenar els guanyadors del concurs és responsabilitat del públic. Ja que, els guanyadors seran els projectes que acumulin més vots a la pàgina web www.contigo50ymas.cinfa.com.

Per al moment, els projectes que encapçalen la llista són una sala de respiració a l’hospital pels nens amb tractament oncològic impulsat per l’Associació la Cuadri del Hospi i un projecte que busca millorar la relació entre pares i fills que pateixen la síndrome de Prader Willi, ambdós projectes acumulen més de 4.000 vots.
La proposta de l’Associació de Familiars de la Marinada està a la 341è posició amb 400 vots aproximadament i busca el suport de la població a través del seu vot a la web. «Esperem arribar a estar entre els 50 projectes més votats i, per tant, aconseguir els diners per invertir-los en aquest nou vial per als nostres pacients», assegura la Maika Peralta, una treballadora del centre.

Comentarios
Multimedia Diari