Cal Massó oferirà la gala dels Oscar per donar suport a 'Timecode'

El multipremiat curt produït per l´Escola de Cinema de Reus figura entre els nominats a endur-se una estatueta

19 mayo 2017 16:18 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre d’Art Cal Massó obrirà les seves portes aquest diumenge 26 de febrer, a les 23h, a tots aquells que vulguin seguir en directe la gala dels Oscar 2017. L’objectiu de la vetllada es donar suport al curt Timecode i a Daniel Villanueva en el seu històric repte de conquerir la meca del cinema i alçar-se amb una estatueta.

Timecode, dirigit per Juanjo Giménez i produït per l’Escola de Cinema de Reus (ECIR), competeix dins de la categoria de millor curt de ficció amb la francesa Ennemis intérieurs; la suïssa La femme et le TGV; la danesa Silent Nights i l’hongaresa Sing.

El recorregut d’aquesta peça amb denominació d’origen reusenca és impecable. I és que fins al moment acumula més de 60 distincions entre les quals destaquen la Palma d’Or obtinguda al Festival de Cannes (un fet que no succeïa des de Viridiana de Luis Buñuel el 1961), un Goya i un Gaudí.

Timecode narra una història que es desenvolupa íntegrament en un pàrquing i que se centra en l’original relació que mantenen dos dels seus guàrdies de seguretat. A més a més, el seu director aprofita les múltiples càmeres que hi ha instal·lades a l’aparcament per observar, des de diferents punts de vista, el que passa durant les llargues i avorrides nits de treball de la parella, interpretada per Lali Ayguadé i Nicolás Ricchini.

En declaracions de Villanueva al Diari, el principal valor que té el curtmetratge Timecode és que «el resultat final és una barreja de ficció i vídeodansa». La col·laboració entre el director de Timecode, Juanjo Méndiz y Villanueva va dorgir arran de l’aposta de l’Escola de Cinema de Reus perquè els seus alumnes tinguin un contacte real amb el món professional i participin en un rodatge. De fet, el projecte final dels alumnes de la ECIR és la realització d’un curt.

Comentarios
Multimedia Diari