Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Caminada i cursa de muntanya a Gratallops

La quarta edició de ‘La 13 graus i mig’ se celebrarà el 30 de setembre. Els itineraris transcorren per camins de carro i senders entre vinyes 

Sílvia Fornós

Whatsapp
Imatge d’arxiu d’una edició anterior de la cursa. FOTO: cedida

Imatge d’arxiu d’una edició anterior de la cursa. FOTO: cedida

Gratallops acollirà el diumenge 30 de setembre la quarta edició de ‘La 13 graus i mig’, una cursa circular d’uns 15,5 quilòmetres en què els participants podran gaudir del paisatge de la Serra de Montsant i alguns dels pobles que l’envolten. La carrera, amb un desnivell acumulat de 607 metres, s’inicia a Gratallops i passa per diversos camins i corriols resseguint el camí ral que duia a Falset i retornant pel camí ral de Bellmunt. El recorregut és ideal per als participants, ja que el següent cap de setmana, el diumenge 7 d’octubre, tindrà lloc la Marató del Priorat, un cursa que transcorre també per alguns trams de ‘La 13 graus i mig’.
Aquesta quarta edició també es repeteix la caminada no competitiva de l’edició anterior. Un recorregut d’uns 7,5 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 129 metres, per camins de carro dels voltants de Gratallops i amb un perfil ideal per a les persones amants de caminar mentre gaudeixen d’un paisatge per emmarcar amb vistes a pobles com Gratallops, Bellmunt, el Lloar, les vinyes, els ametllers... És el Priorat en estat pur.

Totes les persones que estiguin interessades a participar podran inscriure’s a partir del 3 de setembre, al web de ‘La 13 graus i mig’. El preu de la inscripció, que inclou l’assegurança personal d’accidents i avituallaments, és de 13 euros.

El nom de la ‘La 13 graus i mig’ fa referència als graus mínims d’alcohol que ha de tenir un vi d’aquesta zona per poder obtenir el segell de la DOQ Priorat. L’esdeveniment començarà a les 9 h del matí amb el lliurament de dorsals a la plaça del Piró. A les 10 h es donarà el tret de sortida a la cursa i a les 10.15 h a la caminada. A les 12 h es lliuraran els premis a les categories de 1r, 2n i 3r classificat masculí i femení. També s’entregarà una bossa a cada participant i es realitzarà un sorteig d’obsequis, cortesia dels establiments i entitats col·laboradores. 

Per últim, a la una del migdia es tancarà el control d’arribada de la cursa i se celebrarà un vermut popular obert a tothom. Cada any participen més de 13 cellers del poble. Totes les persones que estiguin interessades a participar podran inscriure’s a partir del 3 de setembre, al web de ‘La 13 graus i mig’. El preu de la inscripció, que inclou l’assegurança personal d’accidents i avituallaments, és de 13 euros.

Temas

Comentarios

Lea También