Capafonts ja ha trobat un nou encarregat pel bar del poble

Una veïna de Prades hauria estat l’única a presentar-se a la licitació pública municipal

15 enero 2020 09:50 | Actualizado a 21 enero 2020 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«És la notícia de la temporada» confessava ahir al Diari l’alcaldessa de Capafonts, Judit Giró. I és que després de quasi dos mesos d’incertesa sobre el futur del bar del poble, en aquest petit municipi del Baix Camp per fi respiren tranquils. I és que abans, van haver de prorrogar el concurs públic per presentar candidatures a la gestió i explotació del bar-restaurant ‘El Grèvol’, un local de titularitat municipal que serveix també com espai de reunió social. Ara, ja tenen una oferta que passa totes les condicions estipulades al contracte.

Una noia de Prades amb experiència en el món de la restauració «i que cuina molt bé», segons l’alcaldessa de Capafonts, ha estat l’única proposta. Un fet que no deixa de ser curiós perquè la batlle explica que hi ha hagut molts interessats, fins i tot també un cop acabat el termini de la pròrroga de la licitació. A la vegada, això serveix per a què la reobertura del Grèvol s’escurci, al ser un concursant únic, els resultats finals no han d’estar quinze dies en exposició pública. Per tant, tot apunta al fet que, a principis de febrer i després d’un mes i mig tancat, el bar del poble tornarà a obrir, de nou, les seves portes.

Finalment, el lloguer del local serà de 500 euros i oferirà el visionament de partits de futbol, menú vegetarià, productes de quilòmetre zero i fins hi tot àpats temàtics. «De moment, tot pinta molt bé», explica l’alcaldessa, que avança que la nova encarregada ha millorat l’oferta horària de l’Ajuntament i ha decidit no tancar el bar a les tardes.

Bar crucial per al futur del poble

La continuïtat del funcionament del Grèvol era una qüestió de vida o mort al poble. Juntament amb la formatgeria La Vall del Brugent i el bar de la piscina, que tan sols obre a l’estiu, és un focus d’activitat econòmica i social al petit municipi de la Serra de Prades. De fet, és l’única opció que tenen la trentena d’habitants que viuen al poble durant l’estiu.

Després que al novembre la Priscil·la i el Manolo decidissin canviar d’aires per qüestions d’horaris i vacances -al ser un local municipal té l’obligació d’obrir sis dies a la setmana- es va obrir un gran interrogant per la possibilitat que Capafonts es quedés sense el seu local social. A falta de la firma dels últims papers, el Grèvol té nou encarregat i seguirà sent l’epicentre d’oci i gastronomia per aquells habitants del poble i dels municipis veïns.

A més, es complirà amb els principals requisits que la gent del poble va votar com a condicions que hauria de complir el nou contractant. Així, el futbol i l’opció a menú vegetarià serviran d’eix del nou restaurant.

Comentarios
Multimedia Diari