Capses reciclades que atrapen el soroll i el transformen en silenci a l'INS Baix Camp de Reus

L’Institut Baix Camp promou diferents valors a través de la creació artística de l’alumnat

26 marzo 2018 06:32 | Actualizado a 26 marzo 2018 06:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Des de fa temps, un dels objectius de l’INS Baix Camp és potenciar la creació artística». Amb aquesta vocació el centre educatiu impulsa la iniciativa Decoració Artística de l’Institut i que transforma l’aparença visual del centre. 
Segons detalla el coordinador pedagògic, Miquel Arcas, «aquest és un dels projectes que s’impulsen des de la coordinació artística de l’Institut Baix Camp i que, al mateix temps, serveix per establir sinergies entre diferents departaments, com són en aquest cas el de música i el de visual i plàstica».

‘Aspiradors de soroll’
Aquesta creativitat ocupa diferents espais del centre educatiu. «El que fan els alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, Formació Professional i Batxillerat és decorar l’institut en funció d’uns valors que nosaltres volem potenciar, com a centre, cada trimestre». En aquesta ocasió el silenci es converteix en expressió artística a l’INS Baix Camp. «Al centre hi ha uns 1.700 alumnes i ja et pots imaginar com és de sorollós el canvi de classe a totes hores», assegura Miquel Arcas. 
Els estudiants de l’INS Baix Camp han guarnit l’entrada del centre educatiu, els passadissos i el pati amb capses que atrapen el soroll i el converteixen en silenci. «El treball que han fet els alumnes ha consistit a crear, amb materials reciclats, unes capses que estaran penjades i que recorreran tots els passadissos de l’institut», detalla el coordinador pedagògic. Explica que les petites caixes «representen metafòricament aspiradors del soroll. 

A més, totes elles estan unides per un fil que condueix fins a l’entrada de l’equipament». En paral·lel, els alumnes d’ESO, FP i Batxillerat també treballen el valor, el significat i la importància del silenci a través de les tutories. 
La creativitat artística també comparteix protagonisme amb la música. «A l’entrada de l’institut s’està decorant un espai on, durant un parell de dies, després de Setmana Santa, i coincidint amb cada canvi de classe, hi haurà música en directe interpretada per diferents grups d’alumnes», explica Miquel Arcas, i destaca que «la idea és que el mateix fil de les capses condueixi la música pels diferents passadissos mentre les capses atrapen el soroll». 

Aquesta vegada es potenciarà la música clàssica perquè al centre ja hi ha altres projectes que promouen estils contemporanis, com és el cas de la iniciativa English Day. «Aquest projecte consisteix en un concert que fan els alumnes, amb música i veu en directe. És un show en anglès per potenciar aquest idioma i també té un rerefons solidari, ja que la recaptació de l’entrada s’entrega a una ONG», confirma Miquel Arcas. 
Per últim, el coordinador pedagògic de l’INS Baix Camp ressalta que la iniciativa Decoració Artística de l’Institut busca «inculcar als alumnes el respecte pel silenci i la creació musical».

Comentarios
Multimedia Diari