Caramels i un gran nas per acomiadar el 2014

El personatge de l'Home dels Nassos visita Reus el darrer dia de l'any

19 mayo 2017 23:49 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El popular Home dels Nassos va tornar a passejar-se el dimecres pels carrers del centre de la ciutat. Com marca la tradició, l’últim dia de l’any aquest personatge fantàstic, caracteritzat per tenir un nas de dimensions més que considerables, es va barrejar entre els ciutadans per acomiadar el 2014 a la manera més dolça imaginable: repartint llaminadures entres els nens i nenes de la ciutat. Tradicionalment s’explica a la mainada que el dia de Cap d’Any surt l’Home dels Nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any.

Vestit amb el tradicional vestit negre, barret de copa, corbata de llacet de color vermell, i armilla de color groc, el personatge va acudir a la plaça Llibertat per després iniciar el recorregut acompanyat desenes de nens i nenes. Aquest dia és habitual que els pares o avis portin als infants a veure l’Home dels Nassos. Entre aquests hi havia el Marc qui es sorprengué de veure un nas tan gran. «Perquè el vol aquest nas?”, li preguntà a la seva àvia. La resposta va ser: «Perquè equival als 365 dies de l’any».

A la plaça Prim altres nens i nenes van poder gaudir de la proximitat i el bon caràcter de l’Home dels Nassos al ritme de la Banda del Nas. Els infants l’esperàvem amb cares d’il·lusió, per donar-li la benvinguda un any més i després per rebre de les seves mans la dolçor de l’any nou en forma de caramels i llaminadures.

Rebuts aquests dolços regals, arribà l’hora de passar-s’ho bé ballant al mig de la cèntrica plaça sota la mirada de la estàtua eqüestre del general Prim. Els vuit graus de temperatura que hi havia a la capital del Baix Camp no van ser un impediment perquè la canalla es divertís ballant en rotllana.

Passeig amb tartana

En el darrer dia de l’any, tan adults com infants, també van poder gaudir del recorregut que el Tomb de Reus ofereix pels carrers del centre de la ciutat amb Tartana de Cavalls, i que permet reviure un viatge en el temps i gaudir de la màgia del Nadal. Avui i durant tot el cap de setmana els viatges es tornaran a repetir. Aquest divendres de 17 a 21 hores, i el dissabte i el diumenge de 10 a 14 hores, i també en horari de tarda.

Comentarios
Multimedia Diari