Carrutxa: 'Fa anys que fas feina, però no penses que rebràs un Premi Nacional de Cultura'

El CoNCA destaca el "seu treball de recerca i divulgació en l'àmbit del patrimoni immaterial" principalment al Baix Camp i Prioritat

19 mayo 2017 19:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria, Carrutxa, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura "pel seu treball de recerca i divulgació en l'àmbit del patrimoni immaterial de les comarques de la Catalunya Nova i, principalment del Baix Camp i del Priorat". En declaracions a l'ACN, Montsant Fonts, de la Carrutxa, ha reconegut que rebran el premi "amb una gran il·lusió i satisfacció. Quan ens ho van dir no ens tocaven els peus a terra. Fa molts anys que fas feina, però no penses que rebràs aquesta trucada" per dir-te que has guanyat un Premi Nacional de Cultura.

Fonts ha assenyalat que els feia molta il·lusió rebre aquest reconeixement i més encara en aquest any tan "especial pels moments que s'estan vivint. A nivell nostre vam fer un canvi de local fa un any i mig i és un moment dolç per l'entitat", ha afegit.

El CoNCA ha recalcat que la Carrutxa ha treballat "tant en la col·laboració i la participació en moviments festius i populars de la comarca, com en l'estudi i la recerca de l'activitat cultural del moviment associatiu".

Per la seva part, Adrià Aragonès, de la Carrutxa, ha assenyalat que se centren en les comarques del Baix Camp i del Prioritat i per extensió a altres comarques del Camp de Tarragona i de Terres de l'Ebre, tot i que intenten donar "sempre una imatge nacional del conjunt de Països Catalans" quan fan el seu treball. "Intentem lligar el material que trobem a les nostres comarques amb la resta de territori".

 

Comentarios
Multimedia Diari