Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Carrutxa: "Fa anys que fas feina, però no penses que rebràs un Premi Nacional de Cultura"

El CoNCA destaca el "seu treball de recerca i divulgació en l'àmbit del patrimoni immaterial" principalment al Baix Camp i Prioritat

ACN

Whatsapp
Les personalitats i entitats guardonades amb els Premis Nacionals de Cultura 2016 fets públics el 14 de març de 2016. Foto: ACN

Les personalitats i entitats guardonades amb els Premis Nacionals de Cultura 2016 fets públics el 14 de març de 2016. Foto: ACN

El Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria, Carrutxa, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura "pel seu treball de recerca i divulgació en l'àmbit del patrimoni immaterial de les comarques de la Catalunya Nova i, principalment del Baix Camp i del Priorat". En declaracions a l'ACN, Montsant Fonts, de la Carrutxa, ha reconegut que rebran el premi "amb una gran il·lusió i satisfacció. Quan ens ho van dir no ens tocaven els peus a terra. Fa molts anys que fas feina, però no penses que rebràs aquesta trucada" per dir-te que has guanyat un Premi Nacional de Cultura.

Fonts ha assenyalat que els feia molta il·lusió rebre aquest reconeixement i més encara en aquest any tan "especial pels moments que s'estan vivint. A nivell nostre vam fer un canvi de local fa un any i mig i és un moment dolç per l'entitat", ha afegit.

El CoNCA ha recalcat que la Carrutxa ha treballat "tant en la col·laboració i la participació en moviments festius i populars de la comarca, com en l'estudi i la recerca de l'activitat cultural del moviment associatiu".

Per la seva part, Adrià Aragonès, de la Carrutxa, ha assenyalat que se centren en les comarques del Baix Camp i del Prioritat i per extensió a altres comarques del Camp de Tarragona i de Terres de l'Ebre, tot i que intenten donar "sempre una imatge nacional del conjunt de Països Catalans" quan fan el seu treball. "Intentem lligar el material que trobem a les nostres comarques amb la resta de territori".

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También