Casa Navàs i la reivindicació dels artistes artesans

L'emblemàtic edifici reusenc tornarà a obrir al públic el 20 de maig, amb les activitats consolidades de sempre i visites teatralitzades, de caràcter fotogràfic i musical com a novetat

14 mayo 2021 10:26 | Actualizado a 14 mayo 2021 10:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Casa Navàs ha acollit aquest dimecres 12 de maig l’acte de presentació de la seva reobertura al públic després de la pausa per la pandèmia. La posada en marxa es farà efectiva el 20 de maig, de dilluns a diumenge. L’activitat retornarà a l’emblemàtic edifici amb totes les mesures de seguretat corresponents. La trobada ha inclòs un tastet de com seria una de les principals novetats: les visites teatralitzades


Els intèrprets Manuel Barroso i Benjamín Miguel, de Producciones Lucky&Luke, han estat els encarregats d’interpretar per als mitjans de comunicació assistents una hipotètica visita d’obres adreçada a picapedrers, vitrallers i altres artesans participants en l’elaboració decorativa de Casa Navàs. Per dur a terme tot plegat, els actors s'han posat a la pell d’en Marcel Pons, l’encarregat de la botiga, i d’en Pere Ferré, el cap d’obres que ha liderat la trobada.


Durant la benvinguda, Ferré ha conduit els curiosos cap a les escales, fins al primer pis. Allà s'ha trobat amb Pons i s'ha produït el primer dels diàlegs. Amb dosis de comicitat al guió, l’encarregat de la botiga ha criticat feines fetes a parets i altres composicions. L’activitat s'ha desenvolupat en un entorn lluminós i acolorit.


L’anunci de les novetats, en el marc de la reobertura, s'ha traslladat a la botiga de Casa Navàs, on els diferents actors implicats han dit la seva. 


La directora de Casa Navàs, Sílvia Sagalà, ha anunciat que es mantindran les activitats consolidades –visites guiades, vermut, premium i les Nits Modernistes– i que n’hi hauria de noves: a les ja esmentades visites teatralitzades, s’afegeixen a unes visites fotogràfiques i les ‘revetlles de la Casa Navàs’. «Ja vam veure en l’acte de la inauguració del capcer que la teatralització funcionava i era un objectiu buscat fer-ho a Casa Navàs. La nostra voluntat és posar en valor la tasca dels artistes artesans», ha dit Sagalà. 


A propòsit d’això, l’intèrpret Manuel Barroso ha afegit: «Aquestes rutes tindran un altre ritme, visitarem indrets poc habituals i redescobrirem l’habitatge modernista». Sobre la novetat relacionada amb el camp fotogràfic, el seu encarregat, el fotògraf Fabián Acidres ha exposat que aquesta iniciativa «ajudarà a suplir quelcom que fa tothom quan visita Casa Navàs: immortalitzar-la, tota l’estona, amb la càmera». «Aquesta ruta en grups reduïts de 12 persones convidarà a fer fotos, centrar-se en poder treballar amb la llum que entra dins l’edifici i aplicar petits consells que treballarem abans de posar-nos a fotografiar», ha completat.


Pel que fa a les ‘revetlles de Casa Navàs’, són actes que inclouran música. En aquest cas, s’inlouen visites guiades per la planta noble i es coronaran amb un concert i un sopar a peu dret. L’amenització musical anirà a càrrec de Sardina’s Golden Rule, una banda del Camp de Tarragona amb una trajectòria de deu anys especialitzada en versions d’estil funky, disco i rock&roll. «Tenim un repertori pensat especialment per a l’ocasió. Inclourem temes de Tina Turner i Aretha Franklin», ha exposat Merche, una de les integrants de l’agrupació musical.


Les novetats inclouen, també, la creació d’un club per als amants de Casa Navàs, on es busquen persones ambaixadores, i l’estrena del primer cicle de conferències 'Casa Navàs, testimonis modernistes', la qual tindrà quatre ponències. 


Aquestes aniran a càrrec de diferents persones expertes, com el director dels Museus de Reus, Marc Ferran; l’historiador Jaume Massó; l’arquitecta Clàudia Sanmartí; l’etnòleg Salvador Palomar; la catedràtica emèrita del Departament d’Història de la UB, Mireia Freixa, i la professora titular d’Història de l’Art i doctora per la UB, Teresa Sala

Comentarios
Multimedia Diari