Cent estudiants de Reus es guanyen la fama

Ballarins, músics i actors de les escoles de la ciutat protagonitzen ‘El camí de l’èxit’ al Teatre Bartrina, un projecte multidisciplinar basat en el musical ‘Fama’

26 abril 2018 09:27 | Actualizado a 27 abril 2018 08:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Prop d’un centenar de joves va pujar ahir a l’escenari del Teatre Bartrina de Reus per mostrar l’espectacle El camí de l’èxit, basat en el musical Fama.

Va tractar-se d’un projecte multidisciplinari a càrrec de la banda de Grau Professional i els cantants de l’Aula de Cant Modern del Conservatori de Música de Reus, amb la participació de l’Aula d’Interpretació i Cors de l’Institut Salvador Vilaseca i l’alumnat de les escoles de dansa de la ciutat: l’Escola Artis Fraga, l’Escola Núria Díez i l’Escola de Dansa del Centre de Lectura.

L’espectacle, obert a les famílies i públic en general, va dividir-se en dues sessions on van assistir famílies i públic en general. 

«Al principi no sabíem si crear un musical nosaltres mateixos o fer-ne un que ja existia. Com que es tractava d’un institut i un conservatori immersos en les arts escèniques i la música, vam pensar que El camí de l’èxit era molt motivador», diu la directora de l’Institut Salvador Vilaseca de Reus, Montserrat Plans. Una de les peculiaritats de l’espectacle va ser la participació d’alumnes de diferents contextos educatius.

«Això va generar cohesió social i una convivència molt sana. Si no fos per aquest projecte, potser no s’haurien conegut», completa Plans

Per la seva banda, la cap d’estudis del Conservatori de Música de Reus de la Diputació de Tarragona, Rosana García, aporta que «sovint el Conservatori i l’Institut muntem iniciatives junts. L’any passat vam pensar a engegar un projecte conjunt per fer quelcom ambiciós».

Val a dir que molts dels alumnes de l’Institut Salvador Vilaseca també pertanyen a la Banda Simfònica de Reus. I, de fet, segons Rosana García, és el primer cop que duen a terme un projecte d’aquestes característiques. Quant a les partitures, García considera que va tenir sort, «ja que vam tenir un contacte que disposava d’arranjaments adaptats». 

«Va ser una adaptació per a 20 actors de Fama, però estava molt allunyada de l’original. Hi ha menys actors protagonistes i aquesta obra és força coral. A l’espectacle El camí a l’èxit, tots els personatges tenen el mateix pes i a tots els passen coses», diu Georgina Llauradó, directora i coordinadora del muntatge.

Segons la professora d’arts escèniques de l’Institut Salvador Vilaseca, Elena Palomo, el perfil dels actors són força versàtils perquè han de saber interpretar, ballar i cantar.

«Són joves de 4t d’ESO i va ser el primer cop que feien l’optativa d’arts escèniques. Es van enfrontar a un repte totalment nou», afegeix Palomo. 

Els intèrprets es van fer molt seus els personatges i van maridar les seves coreografies amb dansa clàssica, contemporània i dansa urbana, entre altres apostes.

Com bé va dir una de les intèrprets, l’espectacle va fer palès que «la dansa és l’essència de la vida, la dansa és la nostra salvació», va afirmar.   

Comentarios
Multimedia Diari