VÍDEO: Benvinguda al Rei del Seguici Petit de Reus

Festa Major de Misericòrdia El Lleó Petit ha ballat per primera vegada aquest dissabte a la plaça Mercadal amb la Mulasseta, l’Àliga Petita i el Ball de Gitanes. Centenars de persones s'han citat per veure el nou element del Seguici

22 septiembre 2018 16:47 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La família del Seguici Petit de Reus no para de créixer i, des d’aquest dissabte, ja suma una nova bèstia. Es tracta del Lleó Petit, el Rei del seguici. Potser per això, centenars de famílies i nens, molts nens, han omplert els voltants de la coca central de la plaça Mercadal des de les 11 del matí tot i la forta calor. De fet, semblava més un Sant Pere al matí a punt d’iniciar el ball de Lluïment del Seguici Festiu Gran que no pas un dia de Misericòrdia.

Encara que amb força retard sobre l’horari previst, l’arribada del Lleó de Reus a plaça i l’inici de l’acte han estat rebuts amb grans aplaudiments. Després s'han tancat les portes de l’Ajuntament i tothom s'ha preparat per rebre a la nova bèstia. Però per sorpresa, el Lleó Petit ha tret el cap pel balcó de la casa consistorial acompanyat pels seus portadors, una trentena de nens i nenes vestits amb els mateixos colors de l’animal i molt il·lusionats. Segons explicaven des de la colla dies abans, la recreació petita del Lleó era «una assignatura pendent i molt demandada pels infants».

Els primers comentaris que se sentien a plaça eren pel gran treball realitzat, un cop més, per Manel Llauradó (la corona és obra de Siat Sans) i, sobretot, per l’expressió innocent, però sense perdre solemnitat, del Lleó Petit. Per donar-li la benvinguda que es mereixia, la Mulasseta, l’Àliga Petita i el Ball de Gitanes han apadrinat al Lleó Petit en els seus primers balls (lleugerament diferents al del gran) a plaça. Però abans, el cadell s'ha estrenat a la mateixa porta de l’Ajuntament amb el seu pare, el Lleó de Reus. Un intercanvi de passos molt festejat per tothom i que seguia el ritme de la banda de música que l’acompanyava (grallers i timbalers).

Llavors sí, ha estat el torn per dirigir-se al centre del Mercadal i començar a ballar davant la cara d’alegria dels nens presents. Molts d’ells, a més a més, portaven la pertinent figura de goma. Per cert, les botigues també posaven a la venda la Víbria amb un èxit fulgurant, ja que moltes d’elles arribaven al migdia sense estoc disponible.

L’estrena del Lleó Petit no acaba aquí, ja que aquesta tarda tornarà a sortir pels carrers acompanyant pel Seguici Petit. Serà a partir de les 18h i actuarà com a avantsala dels actes centrals del dia de Misericòrdia al voltant del santuari. 

Comentarios
Multimedia Diari