Cinema, música i teatre omplen L’Artesana de Falset

La programació d’hivern de l’equipament prioratí es va estrenar el cap de setmana passat i inclou nou espectacles fins al març

29 enero 2020 07:54 | Actualizado a 29 enero 2020 07:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Teatre l’Artesana de Falset va encetar el passat cap de setmana la programació d’hivern que inclou nou espectacles, repartits entre els mesos de gener i març, que ompliran de cinema, música i teatre l’equipament de la capital del Priorat. 

En el cas del cinema, el calendari ve carregat d’estrenes i nominacions als Oscars, amb Joker (11 nominacions), que es va projectar el passat diumenge per estrenar la programació, Mujercitas (6 nominacions), el 8 de març, i 1917 (amb 10 nominacions), el 22 de març. Així mateix, les projeccions també tenen com a protagonistes pel·lícules per a tots els públics, com Espies disfressats, el 9 de febrer, i Las aventuras del Doctor Dolittle, el 29 de març. A més, en el capítol de cinema, també es projectaran els curtmetratges dels IV Premis VOC d’Òmnium Cultural, el pròxim 16 de febrer. 

Pel que fa al teatre, el Grup de Teatre de Marçà portarà a l’escenari de L’Artesana la seva versió de L’estranya parella, de Neil Simon, i el Grup de Teatre La Gata Borda hi representarà la seva adaptació de Molt soroll per res, de William Shakespeare.
Finalment, en l’àmbit musical, el grup Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries presentaran el seu nou disc Viatge a Buda, un treball que s’inspira en el costumisme de cançons de Josep Bo com Gegant de Ferro (nom amb què era popularment conegut el Far de Buda) i Dies de Festa.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy subratlla que «un cop més, hem intentat confeccionar una programació de qualitat, diversa i per a tots els públics, que dóna cabuda a propostes amateurs de companyies comarcals, com en el cas del Grup de Teatre de Marçà, i cerca també la complicitat d’entitats amb presència a la comarca, com en el cas de les projeccions dels premis VOC amb Òmnium Cultural».

Descomptes
Una de les principals novetats de la temporada d’hivern de L’Artesana de Falset és que per primer cop, els joves i les persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social tindran una bonificació del 50% de descompte en les entrades, gràcies al conveni signat per l’Ajuntament de Falset i l’Obra Social “la Caixa”.

L’acord es començarà a aplicar el gener del 2020 en les activitats que es duguin a terme al teatre L’Artesana i hagin estat programades directament per l’Ajuntament de Falset. Es calcula que podran acollir-se a aquests ajuts uns dos-cents veïns i veïnes de Falset, en aproximadament més d’una vintena d’espectacles programats al llarg de l’any. 

Per últim, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Falset destaca que «les propostes culturals, com el teatre, la música, la dansa i el cinema són una font de transmissió de valors culturals, educatius i emocionals, per això és molt important que tothom hi tingui accés».

Comentarios
Multimedia Diari